Νέας Σμύρνης: Ιδού τα Fake News του ΣΥΡΙΖΑ

896
Τα Fake News που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης αναδεικνύει η Ομάδα Αλήθειας.

Τα Fake News που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης αναδεικνύει η Ομάδα Αλήθειας.

Αναλυτικά τα Fake News:

1) Η φωτογραφία με τα χτυπήματα στην πλάτη:

Μία φωτογραφία με χτυπήματα από γκλομπ στην πλάτη που υποτίθεται πως δέχτηκε κάποιος στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή. Η φωτογραφία αυτή αναπαράχθηκε από πολλούς, συμπεριλαμβανομένου και της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα:

Τελικά η φωτογραφία αποδείχτηκε ότι είναι από τα επεισόδια που έγιναν στη Χίο τον Φεβρουάριο του 2020. Η Έλενα Ακρίτα έσβησε από την αρχική ανάρτησή της την τοποθεσία και την προχθεσινή ημερομηνία, αλλά η φωτογραφία έμεινε εκεί.

2) Οι αυτόπτες μάρτυρες:

Τα όσα διαδραματίστηκαν έσπευσαν να περιγράψουν με γλαφυρό τρόπο 2 αυτόπτες μάρτυρες. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, ο ένας είναι δημοτικός σύμβουλος της Νέας Σμύρνης με την Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης –ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ.

3) Στοχοποιήθηκαν αστυνομικοί που δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια:

Μετά από τα γεγονότα, διακινήθηκε στο διαδίκτυο φωτογραφία με τον αστυνομικό που υποτίθεται πως χτυπούσε κόσμο. Μάλιστα δε δίστασαν να βγάλουν και φωτογραφίες με τα παιδιά του και να τον απειλούν ευθέως.

Ύστερα από το σάλο που προκλήθηκε, ο εν λόγω αστυνομικός με ανάρτησή του στο facebook γνωστοποίησε πως δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα, καθώς έχει πάρει μετάθεση εδώ και καιρό σε επαρχιακή πόλη και πως θα κινηθεί νομικά αν συνεχιστεί η παραφιλολογία γύρω από το όνομά του.

4) Ο "οικογενειάρχης" που δέχτηκε επίθεση:

Διακινήθηκε έντονα στο διαδίκτυο πως οι αστυνομικοί στη Νέα Σμύρνη επιτέθηκαν σε φιλήσυχους οικογενειάρχες, και πως θύμα της αστυνομίας ήταν ένας από αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, όμως, ο συγκεκριμένος "οικογενειάρχης" προσπάθησε να αρπάξει οπλισμό αστυνομικού, ενώ έχει εμπλακεί σε επίθεση στο υπουργείο Υγείας υπέρ του Κουφοντίνα.

Αυτό που μένει ως απορία μετά από τη σωρεία fake news που έχουν επιστρατευτεί για να εξυπηρετήσουν ένα συγκεκριμένο αφήγημα, είναι γιατί χρειάζεται όλη αυτή η "καμπάνια" ψεύδους αν - όπως υποστηρίζουν - έχουν την αλήθεια με το μέρος τους;