Ικανοποίηση στο Μαξίμου για τη θετική ανταπόκριση της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας

97
Σε επιφυλακή η Κυβέρνηση για το προσφυγικό

Yψηλή ανθεκτικότητα και δυνατές προοπτικές για το μέλλον για την Ελληνική Οικονομία

Σαφή μηνύματα αισιοδοξίας και προοπτικής για την επόμενη μέρα της πανδημίας στέλνει η αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα που καταγράφει η ελληνική οικονομία εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί ικανοποίηση για τη θετική ανταπόκριση της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας αλλά και για τις αξιολογήσεις Διεθνών Οίκων που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες και βάζουν την Ελλάδα ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών που μπορούν να βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Η πρόσφατη δημοπρασία του 5ετούς ομολόγου συνιστά πέρα από κάθε αμφιβολία ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία που πλέον αποτελεί εγγύηση σταθερότητας και όχι φόβητρο και παράγοντα αστάθειας για τις αγορές.

Το γεγονός ότι οι προσφορές ξεπέρασαν τα 20 δις ευρώ, ενώ η Ελλάδα άντλησε μόνο τα 3 δισ. που χρειαζόταν, αποτελεί ένα ενδεικτικό παράδειγμα της ανταπόκρισης που τυγχάνουν τα ελληνικά επενδυτικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί μέσα από τις δημόσιες παρεμβάσεις του σε διεθνή φόρα και ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να προβάλει το νέο πρόσωπο της χώρας που έχει αυξήσει τους δείκτες εμπιστοσύνης στην παγκόσμια κοινότητα, όπως έπραξε πρόσφατα στο συνέδριο των  Financial Times.

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη  φορά μέσα στο 2021 που η Ελλάδα απευθύνεται με επιτυχία στις διεθνείς αγορές, όπου μέσω της έκδοσης του 5ετούς ομολόγου αντλήθηκαν 3 δισεκατομμύρια ευρώ, με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε χθες και δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά την οποία σημειώθηκε νέο ιστορικό ρεκόρ απόδοσης, -0,4%!

Μέσα σ΄ αυτό το πρόσφορο κλίμα, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί πλέον φυγή προς τα εμπρός με κύριο στόχο την ανάκαμψη και την ανάπτυξη το γρηγορότερο δυνατόν.