Ικαρία: Βρέθηκε νεκρή η 34χρονη Βρετανίδα αστροφυσικός

209
Ικαρία: Με ελικόπτερο ενισχύονται οι έρευνες για την 34χρονη Βρετανίδα

Βρέθηκε νεκρή η 34χρονη Βρετανίδα αστροφυσικός στην Ικαρία, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πριν από λίγα λεπτά εντοπίστηκε σορός, κοντά στο ξενοδοχείο στην Ικαρία όπου διέμενε η 34χρονη Βρετανίδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σορός βρέθηκε σε απόκρυμνο σημείο κοντά στο ξενοδοχείο.

Oι ομάδες ερευνών εντόπισαν το άψυχο σώμα της 35χρονης σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Τρακάτο, πάνω από τα Κεραμέ όπου διέμενε με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της.

Αυτή την ώρα η σορός της μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας στον Άγιο Κήρυκο.

Πώς την εντόπισαν οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τις πληροφορίες που τους παρέχει η τεχνολογία, συνεργάστηκαν με ειδικούς και κατάφεραν μέσω του σήματος που εξέπεμψε το κινητό και με την βοήθεια των δορυφορικών συστημάτων που πλέον είναι εξοπλισμένα τα περισσότερα κινητά να εστιάσουν στην χαράδρα.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι χρησιμοποίησαν την υπηρεσία geo tagging και είχαν μία ξεκάθαρη εικόνα για το πού βρίσκεται το τηλέφωνο της Αγγλίδας.

Από εκεί και πέρα, ήταν θέμα χρόνου ώστε οι ειδικές ομάδες των διασωστών να φτάσουν στο κινητό τηλέφωνο και την ιδιοκτήτρια του η οποία βρέθηκε νεκρή.

Η εξαφάνιση θρίλερ

Η 34χρονη αστροφυσικός αγνοούνταν από πρωί της Δευτέρας, όταν και φέρεται να βγήκε έξω για τρέξιμο.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να την εντοπίσουν με τις έρευνες να διεξάγονται από γη και αέρα. Σήμερα στην Ικαρία μετέβη και ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομίας με συσκευές γεωεντοπισμού για να βοηθήσουν στις έρευνες για την ανεύρεσή της.

Στο νησί ήδη επιχειρούσαν ελικόπτερο με θερμικές κάμερες, πυροσβέστες, αστυνομικοί και ομάδες διασωστών (εθελοντές και μη) για την ανεύρεση κάποιου στοιχείου που θα βοηθούσε στην ανεύρεση της άτυχης Νάταλι.