Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Καταδίωξη στο Πέραμα: Τι λένε οι επτά αστυνομικοί

Γιατί κυνήγησαν το όχημα με τους Ρομά. Άμεση πειθαρχική έρευνα ζήτησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ελλάδα

Κομβικό σημείο για την λειτουργία της αστυνομίας, θεωρείται η αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου σεσημασμένου για κλοπές και τον τραυματισμό ενός 16χρονου Ρομά.

Το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, ανέλαβε να διαλευκάνει την ιστορία, εστιάζοντας στην τελευταία σκηνή, ενώ μέσα σε πέντε ημέρες, μετά από την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, θα αξιολογηθεί όλη η επιχειρησιακή δραστηριότητα της αστυνομίας.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, το τι συνέβη στην τελευταία σκηνή στην οδο Ελπίδος του Περάματος, φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, το κλεμμένο Hyundai εγκλωβίστηκε από λεωφορείο στην ανηφορική οδό Ελπίδος, με επτά αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να βρίσκονται ακριβώς πίσω του. Ο οδηγός, προσπάθησε, εμβολιζόντας τις μηχανές των αστυνομικών να διαφύγει μέσω ενός μικρού δρόμου και τότε οι επτά μοτοσικλετιστές της ΔΙ.ΑΣ, έβγαλαν τα υπηρεσιακά πιστόλια και πυροβόλησαν 35 φορές.

Η ώρα της καταδίωξης και της ένοπλης συμπλοκής στο Πέραμα

Μία σφαίρα βρήκε στον λαιμό τον 20χρονο Ρομά και άλλες δύο καρφώθηκαν στο σώμα του. Άλλη μια σφαίρα τραυμάτισε τον 16χρονο συνοδηγό, ενώ ο συνομήλικος του που καθόταν στο πίσω κάθισμα, άνοιξε την πόρτα και εξαφανίστηκε. Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ τράβηξαν έξω από το αυτοκίνητο τον 20χρονο τραυματία και προσπάθησαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες για να του σώσουν τη ζωή. Το ίδιο συνέβη και με το νεαρό συνοδηγό.

Τα όπλα των αστυνομικών, μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της αστυνομίας προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση και να διαπιστωθεί από ποιο πιστόλι ή πιστόλια έφυγαν οι σφαίρες που τραυμάτισαν θανάσιμα τον 20χρονο.

Από το Ανθρωποκτονιών, οι πληροφορίες λένε ότι δεν κατέληξαν στην δίωξη που έπρεπε να ασκηθεί στους αστυνομικούς και έτσι η υπόθεση πέρασε στα χέρια του εισαγγελέα. Όμως οι ίδιες πληροφορίες λένε πως οι αξιωματικοί, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αν και δεν οπλοφορούσαν οι τρεις νεαροί Ρομά, τίθεται θέμα άμυνας των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ, καθώς εμβολίστηκαν από το κλεμμένο Hyundai.

Το δεύτερο κομμάτι που ερευνάται, είναι αν και γιατί η ομάδα ΔΙ.ΑΣ Δυτικής Αττικής συνέχισε την καταδίωξη, ενώ ο επικεφαλής από το κέντρο της Άμεσης Δράσης είχε διατάξει να την σταματήσουν. Αυτό που φέρεται να υποστηρίζουν οι εμπλεκόμενοι, είναι ότι δεν το άκουσαν και για αυτό συνέχισαν την καταδίωξη. Άλλωστε όλα αυτά έγιναν μέσα σε λιγότερο από 25 λεπτά, την ώρα που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα σε κεντρικούς δρόμους.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η υπόθεση του Περάματος αξιολογείται ως άκρως σοβαρή, καθώς εκτιμούν ότι έγιναν επιχειρησιακά λάθη και μία υπόθεση ρουτίνας βάφτηκε με αίμα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός ζήτησε άμεση πειθαρχική έρευνα και επιχειρησιακη αξιολόγηση της αστυνομίας εντός πέντε ημερών,προκειμένου να μην υπάρξουν στο μέλλον τέτοιου είδους συμβάντα.

Αργά τη νύχτα, οι επτά αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη βγήκαν από τα γραφεία της εισαγγελίας Πειραιά όπου οδηγήθηκαν κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του

Από θαύμα σώθηκε μαθητής λυκείου στην Πάτρα, όταν υπέστη ηλεκτροπληξία καθώς ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος το οποίο εξείχε από εντοιχισμένο «κουτί» στις σκάλες του σχολικού συγκ...

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Φόρτωση άρθρων...