Ινδονησία: Bρέθηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου της Sriwijaya Air στη θάλασσα (Videos)

199
Ινδονησία: Bρέθηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου της Sriwijaya Air στη θάλασσα

Συντρίμμια του αεροσκάφους της Sriwijaya Air, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά από την απογείωσή του στην Ινδονησία, βρέθηκαν στη θάλασσα.

Ο υπουργός Μεταφορών της Ινδονησίας επιβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο της Sriwijaya Air συνετρίβη κοντά σε ένα νησάκι που βρίσκεται στον κόλπο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Ομάδα Διάσωσης της Τζακάρτα ανακοίνωσαν ότι μέλη της ομάδας βρήκαν συντρίμμια και ψάχνουν για το αεροπλάνο.

Ο δήμαρχος της Τζακάρτα σημείωσε στο CNN Indonesia ότι όντως το αεροπλάνο συνετρίβη στο νησί Μάλε, στη θαλάσσια περιοχή.

Ο πλοίαρχος Έκο Σούρια Χάντι, ο διοικητής της ακτοφυλακής της Τρισούλα, είπε ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη στη θάλασσα.

Το αεροπλάνο Β737-500, που εκτελούσε πτήση εσωτερικού από την Τζακάρτα στο Ποντιάνακ, στο νησί Βόρνεο, χάθηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά τις 14:30, τοπική ώρα (9.40 ώρα Ελλάδας), είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών, Αντίτα Ιραβάτι, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 62 άνθρωποι, εκ των οποίων τρία βρέφη.

Ψαράδες που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή βρήκαν καθίσματα, τρίχες, ρούχα, καλώδια και κομμάτια σάρκας, σύμφωνα με το indonesiaCNN.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος ήταν ένα Boeing B737-500, ηλικίας 27 ετών.

Η υπηρεσία Flightradar24, η οποία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις πτήσεις των εμπορικών αεροσκαφών, ανέφερε στο Twitter ότι η πτήση SJ182 «έχασε πάνω από 10.000 πόδια ύψος σε λιγότερο από ένα λεπτό, περίπου τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή της από την Τζακάρτα».