Ιωάννινα: Πετροπόλεμος στον καταυλισμό μεταναστών του Κατσικά (Video)

81
Ιωάννινα: Πετροπόλεμος στον καταυλισμό μεταναστών του Κατσικά

Επεισόδια σημειώθηκαν στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από μετανάστες που αντιδρούν για την άφιξη 82 προσφύγων και μεταναστών από τη Μόρια.

Οι μετανάστες προχώρησαν σε αποκλεισμό του καταυλισμού και στη συνέχεια πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς.

Προτού μεταφερθούν στο κέντρο του Κατσικά οι πρόσφυγες, διαμαρτύρονταν οι διαμένοντες της δομής στα Ιωάννινα, με τα παράπονα περί δημιουργίας σκηνικού ασφυξίας να εγείρονται από τις πρωινές ώρες.

Έπειτα από την πληροφόρηση ότι αναμένονται στην περιοχή 80 περίπου άνθρωποι, που μεταφέρθηκαν από τη Μόρια στον Πειραιά, ομάδα προσφύγων προχώρησε σε αποκλεισμό της εισόδου του Κέντρου Φιλοξενίας, με αίτημα να μη μεταφερθούν άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Ύστερα από επέμβαση της Αστυνομίας, ο αποκλεισμός έληξε.

Ωστόσο, όταν το μεσημέρι έφτασαν τρία λεωφορεία, που μετέφεραν 82 πρόσφυγες, καταγράφηκαν εκτεταμένα επεισόδια.

Οι αντιδρώντες πρόσφυγες κινήθηκαν εκ νέου προς την είσοδο του καταυλισμού, η Αστυνομία προσπάθησε να τους απωθήσει και ακολούθησε ρίψη πετρών από τους πρόσφυγες και χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς.

Αρκετοί από τους διαμένοντες στη δομή φώναζαν και συνθήματα κατά της Αστυνομίας και κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο.

Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε η εγκατάσταση των νέων προσφύγων, που παρέμεναν στα λεωφορεία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Δημιουργήθηκε εκ νέου ένταση με τις τέσσερις προσαγωγές προσφύγων, με μια γυναίκα να πέφτει πάνω σε όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας και να ξαπλώνει στη συνέχεια μπροστά του, προσπαθώντας να το σταματήσει.

Στο κέντρο του Κατσικά οι διαμένοντες ανέρχονται στους 960 και το μεσημέρι ο πληθυσμός του καταυλισμού αυξήθηκε κατά 82 πρόσφυγες και μετανάστες.