ΗΠΑ: 743 νεκροί μέσα σε 24 ώρες - Συνολικά 3.603 οι θάνατοι

129

Νεότερο απολογισμό θανάτων από τον κορωνοϊό έδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης οι Αρχές στις ΗΠΑ, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 3.603.

Σε ένα μόνο 24ωρο, οι ΗΠΑ κατέγραψαν αριθμό 743 θανάτων από τον κορωνοϊό, όπως αναφέρει το κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων της χώρας. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην χώρα ανέρχεται πλέον σε 186.101 ασθενείς Covid-19, από 163.539 πριν από 24 ώρες.

Ελλείψεις ιατρικού υλικού στις ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού

Στις ΗΠΑ η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει με την εξάπλωση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, το στρατηγικό απόθεμα για προστατευτικού εξοπλισμού για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης έχει σχεδόν εξαντληθεί.

Στα είδη που έχουν σχεδόν εξαντληθεί συμπεριλαμβάνονται οι μάσκες, οι αναπνευστήρες, τα γάντια, οι προστατευτικές στολές και οι προσωπίδες, εξήγησαν οι αξιωματούχοι. Μια μικρή ποσότητα έχει αφεθεί κατά μέρος για το ομοσπονδιακό προσωπικό, ανέφερε ο ένας από τους δύο αξιωματούχους, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν εξαιτίας της φύσης του θέματος.