Οι ΗΠΑ διακόπτουν την χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson λόγω περιστατικών θρόμβωσης

240
ΗΠΑ: Διακόπτουν την χρήση του εμβολίου της Johnson&Johnson λόγω περιστατικών θρόμβωσης

Την άμεση παύση της χορήγησης του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, ζητούν ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας των ΗΠΑ, έπειτα από έξι περιστατικά θρομβώσεων, που εμφανίστηκαν περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

Και τα έξι περιστατικά αφορούν γυναίκες ηλικίας 18 έως 48 ετών. Μία εξ αυτών πέθανε και μια δεύτερη νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Περίπου εφτά εκατομμύρια πολίτες στις ΗΠΑ έχουν λάβει το συγκεκριμένο εμβόλιο μέχρι στιγμής, ενώ εννιά εκατομμύρια δόσεις έχουν παραδοθεί στις πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η κίνηση των υγειονομικών Αρχών χαρακτηρίζεται ως σύσταση για τους επαγγελματίες υγείας. Ωστόσο, η ομοσπονδιακή Κυβέρνηση αναμένεται να σταματήσει τη χορήγηση του εμβολίου. Ανάλογη σύσταση αναμένεται και από τους κρατικούς αξιωματούχους υγείας.

Το επόμενο διάστημα, επιστήμονες του CDC και του FDA αναμένεται να εξετάζουν από κοινού την πιθανότητα σύνδεσης του εμβολίου και των θρομβώσεων, προκειμένου να αποφασιστεί εάν η χρήση του εμβολίου θα συνεχίσει να επιτρέπεται για όλους τους ενήλικες ή θα υπάρξουν περιορισμοί.

Αύριο έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση της εξωτερικής συμβουλευτικής επιτροπής του CDC.