ΗΠΑ: Γιατί ο Χιου Χέφνερ ήταν στο στόχαστρο του FBI (εικόνες)

151
O Χιου Χέφνερ ήταν στο στόχαστρο του FBI

Στο στόχαστρο του FBI είχε μπει ο Χιου Χέφνερ όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα των ερευνών που έδωσε στη δημοσιότητα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ δύο χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή του περιοδικού Playboy.

Ο φάκελος απαρτίζεται από 58 σελίδες και σημειώνεται ότι οι έρευνες του FBI ξεκίνησαν το 1958, πέντε μόλις χρόνια μετά την ίδρυση περιοδικού, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Στα έγγραφα αναφέρεται ότι το FBI είχε καλέσει αρκετές φορές τον Χιου Χέφνερ στα τέλη του 1950 και στις αρχές του 1960 προκειμένου να τον ‘ανακρίνει’ για αυτό που στον φάκελο σημειώνεται ως “άσεμνο υλικό”.

Σε ένα υπόμνημα προς τον διευθυντή του FBI, Τζέι Έντγκαρ Χούβερ, ο υπεύθυνος για τον φάκελο του Χιου Χέφνερ ανέφερε ότι ερευνάται εάν ο ιδρυτής του Playboy παραβιάζει τους νόμους.

Το ερώτημα ήταν εάν ο Χιου Χέφνερ και ο φωτογράφος με το όνομα Έντουαρντ Όπμαν ήθελαν να διακινήσουν “πορνογραφικές φωτογραφίες” εκτός της χώρας. Μάλιστα, σε αρκετές από τις σελίδες που απαρτίζουν τον φάκελο καταγράφονται με λεπτομέρεια οι κινήσεις των δύο ανδρών.

Στο αρχείο σημειώνεται πως ο Όπμαν ήταν συχνά στα γνωστά πάρτι που διοργάνωνε ο Χιου Χέφνερ στο διαμέρισμα του στο Σικάγο τα οποία συχνά διαρκούσαν ολόκληρη τη νύχτα.

Οι έρευνες του FBI απέβησαν άκαρπες καθώς διαπιστώθηκε ότι τόσο ο Χέφνερ όσο και ο Όπμαν δεν παραβίαζαν τους νόμους του κράτους.