ΗΠΑ: Την παραπομπή του Τραμπ ανακοίνωσε η Πελόζι

367
Τραμπ ανακοίνωσε η Πελόζι

Την παραπομπή του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στην Επιτροπή Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη σύνταξη των σχετικών εγγράφων για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι ενέργειες του Προέδρου έχουν παραβιάσει κατάφωρα το Σύνταγμα», δήλωσε η Νάνσι Πελόζι στους δημοσιογράφους.

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Ντόναλντ Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας, αναφορικά με πιέσεις που φέρεται να άσκησε ο ίδιος και στενοί του συνεργάτες στην Κυβέρνηση της Ουκρανίας, προκειμένου να δώσει εντολή έρευνας σε βάρος του γιου του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θεωρείται επικρατέστερος αντίπαλός του, στις προεδρικές Εκλογές του 2020.

Τραμπ: «Οι Δημοκρατικοί έχουν τρελαθεί - Εκλέχθηκα για να καθαρίσω το βάλτο»

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ σε δυο αναρτήσεις του στο Twitter, κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι «έχουν τρελαθεί» και πως ενώ δεν έχουν στοιχεία εναντίον του αυτό μοιάζει να μην έχει σημασία.

«Συνεπώς εγώ λέω, εάν πρόκειται να με παραπέμψετε, κάντε το τώρα, γρήγορα ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία, και ώστε η χώρα μας να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς», πρόσθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

«Εκλέχθηκα για να ''καθαρίσω το βάλτο'' και αυτό κάνω», ανέφερε ακόμα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και αναφέρθηκε ονομαστικά στον Πρόεδρο της Επιτροπής Πληροφοριών, Άνταμ Σιφ, τον Τζο Μπάιντεν και τη Νάνσι Πελόσι.