ΗΠΑ: Το πρώτο μήνυμα του Τραμπ μέσα από το νοσοκομείο (εικόνα)

259
Το πρώτο μήνυμα του Τραμπ μέσα από το νοσοκομείο

Νέο μήνυμα ανήρτησε στο Twitter ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εισαγωγή του σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ότι πιστεύει πως τα πάει καλά.

«Πάω καλά, νομίζω! Σας ευχαριστώ όλους. ΑΓΑΠΗ!!!», ανέφερε ο Πρόεδρος στην ανάρτησή του.

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου είπε ότι ο Πρόεδρος λαμβάνει μια πειραματική θεραπεία για την νόσο Covid-19, με πολυκλωνικά αντισώματα και έχει «υψηλό ηθικό» μολονότι αισθάνεται κόπωση.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών.

Οι ειδικοί εξετάζουν τον Πρόεδρο και θα κάνουν συστάσεις για «τα επόμενα στάδια», σημείωσε ο Δρ Κόνλεϊ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Μελάνια Τραμπ έχει «ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο».

Λευκός Οίκος: Τρεις δημοσιογράφοι θετικοί στον κορωνοϊό

Τρεις δημοσιογράφοι του Λευκού Οίκου έχουν βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση του Προέδρου Τραμπ ότι αυτός και η Πρώτη Κυρία, Μελάνια, έχουν μολυνθεί από τον νόσο COVID-19.

Και οι τρεις δημοσιογράφοι βρίσκονταν στον Λευκό Οίκο την τελευταία εβδομάδα. H ιατρική μονάδα του Λευκού Οίκου πραγματοποιεί ιχνηλάτηση για καθένα από αυτά, σύμφωνα με την Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.

Αρκετοί δημοσιογράφοι βρίσκονται σε καραντίνα με μεγάλη προσοχή, καθώς περιμένουν τα αποτελέσματα των τεστ, ανέφερε η ένωση, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των δημοσιογράφων που νόσησαν.

Ο Πρόεδρος της WHCA, Ζέκε Μίλερ, σε επιστολή προς δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου τους προέτρεψε να αποφύγουν τον Λευκό Οίκο, εκτός εάν είναι μέρος μιας ομάδας Τύπου ή διαθέτουν κλειστό χώρο εργασίας.

Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την υγεία τους εάν έχουν παρακολουθήσει το Σάββατο την εκδήλωση του Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για την υποψήφια του Ανώτατου Δικαστηρίου Amy Coney Barrett ή οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση εκείνο το Σαββατοκύριακο, πρόσθεσε.

Πέντε άνθρωποι που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση του Σαββάτου, συμπεριλαμβανομένων δύο Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, έκτοτε έχουν βρεθεί θετικοί τον ιό.

«Λόγω των περιπτώσεων που συνδέονται με τις συρροές κρουσμάτων το περασμένο Σαββατοκύριακο και του μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων που πιστοποιήθηκαν για την εκδήλωση Rose Garden 9/26, σας ζητάμε αν ήσασταν εκείνη την περίοδο στο Λευκό Οίκο ή στις εκδηλώσεις, να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε οποιεσδήποτε αλλαγές στην υγεία σας», είπε ο Μίλερ.

Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να κάνει τεστ σε όλους τους δημοσιογράφους που ταξίδεψαν με το Air Force One την περασμένη εβδομάδα, πρόσθεσε ο Μίλερ, συνιστώντας σε άλλους δυνητικά εκτεθειμένους δημοσιογράφους να να κάνουν επίσης το τεστ.

«Για επτά μήνες, είμαστε ξεκάθαροι για τους εγγενείς κινδύνους στην εκπλήρωση της υποχρέωσής μας να ενημερώνουμε το αμερικανικό κοινό. Σήμερα, αυτοί οι κίνδυνοι είναι πιο εμφανείς από ποτέ, αλλά η δουλειά μας μεγαλώνει μόνο πιο ζωτική», συνέχισε ο Zeke Miller.