Ισπανία: Kλείνουν 500 ξενοδοχεία εξαιτίας της χρεοκοπίας της Thomas Cook

157
Ισπανία: 500 ξενοδοχεία κλείνουν εξαιτίας της χρεοκοπίας της Thomas Cook

Μεγάλη είναι η οικονομική καταστροφή για τον τουριστικό κλάδο στην Ισπανία μετά τη χρεοκοπία της Thomas Cook.

Περίπου 500 ξενοδοχεία στην Ισπανία θα κλείσουν άμεσα, εξαιτίας της κατάρρευσης του βρετανικού τουριστικού κολοσσού, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ξενοδόχων της χώρας της ιβηρικής χερσονήσου.

«Υπάρχουν 500 ξενοδοχεία που θα κλείσουν άμεσα εξαιτίας της πτώχευσης της Thomas Cook και η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί εάν η κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα μέτρα», δήλωσε ο Χουάν Μολάς στην ισπανική οικονομική εφημερίδα «Cinco Dias».

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι τα χρέη που άφησε η Thomas Cook στην Ισπανία ενδέχεται να ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν η αρχική εκτίμηση.

«Το ποσό θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Μονάχα για 8 ξενοδοχειακές αλυσίδες το ποσό αγγίζει τα 100 εκατομμύρια», ανέφερε ακόμα ο Χουάν Μολάς.

Από τα 500 ξενοδοχεία που κινδυνεύουν με λουκέτο, τα 100 δούλευαν  αποκλειστικά με την Thomas Cook. Στα υπόλοιπα, το 30-70% των πελατών ήταν τουρίστες που τους πήγαινε η Thomas Cook.

Η Thomas Cook ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο στην Ισπανία, όπου μετέφερε 7,3 εκατομμύρια τουρίστες το 2018.