Ισπανία: Σκάνδαλο φοροδιαφυγής "καίει" τον τέως βασιλιά - Τι αποκάλυψε η πρώην ερωμένη

9
Ισπανία: Σκάνδαλο φοροδιαφυγής

Για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος κατηγορεί τον τέως βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, η πρώην ερωμένη του, Γερμανίδα πριγκίπισσα Κορίνα τσου Ζάιν-Βίτγκενσταϊν.

Ο 80χρονος βασιλιάς που παραιτήθηκε από τον θρόνο του το 2014, αγόραζε ακίνητα στο Μονακό και το Μαρόκο στο όνομά της προκειμένου να φοροδιαφύγει, ισχυρίζεται η πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος.

Η Γερμανίδα αριστοκράτισσα είχε ερωτική σχέση με τον τέως βασιλιά έως το 2014 οπότε και διέκοψαν.

Ο Χουάν Κάρλος είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων το 2012 όταν είχε πάει για σαφάρι στην Μποτσουάνα μαζί με την ερωμένη του, ενώ η ισπανική οικονομική κρίση είχε φθάσει στο αποκορύφωμά της.

Το σκάνδαλο φοροδιαφυγής έγινε γνωστό από ηχογραφημένες συνομιλίες της Ζάιν-Βιτγκενστάιν τις οποίες δημοσίευσαν δύο ισπανικές εφημερίδες.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Γερμανίδα πριγκίπισσα ισχυρίστηκε ότι ο Χουάν Κάρλος της είχε εκμυστηρευθεί ότι μετέφερε χρήματα στον λογαριασμό ενός ξαδέρφου στην Ελβετία.

Ακόμα, υποστήριξε ότι ο τέως βασιλιάς απεκόμισε ίδιον όφελος από συμβόλαιο που υπέγραψε με εταιρεία κατασκευής σιδηροδρόμων στη Σαουδική Αραβία, ενώ της έλεγε ότι χρειαζόταν χρήματα για να πάρει διαζύγιο από τη σύζυγό του, βασίλισσα Σοφία και να την παντρευτεί.