Ιταλία: 84 εκατ. ναρκωτικά χάπια του Ισλαμικού Κράτους εντόπισαν οι Αρχές (Video&Photos)

293
Το Ισλαμικό Κράτος θα γέμιζε ναρκωτικά την Ευρώπη

Δεκατέσσερις τόνοι ναρκωτικών του Ισλαμικού Κράτους κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Σαλέρνο στην Ιταλία.

Πρόκειται για 84 εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης με χαραγμένες δύο ημικυκλικές γραμμές στην επιφάνειά τους, τα οποία ήταν κρυμμένα σε τρία κοντέινερ φορτηγού πλοίου.

Με την πώληση των ναρκωτικών ουσιών τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους θα χρηματοδοτούσαν την τζιχαντιστική οργάνωση. Η αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την ιταλική οικονομική αστυνομία, σε συνεργασία με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και τους τελωνειακούς του Σαλέρνο και της Νάπολης.

Τα ιταλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα χάπια αυτά ονομάζονται captagon και είχαν βρεθεί από τους αστυνομικούς στο κρησφύγετο των τρομοκρατών της φονικής επίθεσης στο Μπατακλάν, που έλαβε χώρα πριν από πέντε χρόνια στο Παρίσι.

Τα ναρκωτικά επρόκειτο να πωληθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών. Ήταν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε χάρτινους κυλίνδρους και σε εξαρτήματα μηχανών αυτοκινήτων, αλλά οι

Η οικονομική αστυνομία της Νάπολης και Ιταλοί τελωνειακοί πραγματοποίησαν έφοδο και κατάφεραν να εντοπίσουν το παράνομο φορτίο.