Ιταλία: Ανακαλύφθηκε αρχαίο γαμήλιο άρμα στην Πομπηία (Photos)

108
Ένα αρχαίο γαμήλιο άρμα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη σε έπαυλη έξω από την Πομπηία.

Ένα αρχαίο γαμήλιο άρμα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη σε έπαυλη έξω από την Πομπηία στην Ιταλία.

Σχεδόν άθικτο είναι το τετράτροχο άρμα, κατασκευασμένο από κασσίτερο και ορείχαλκο. Βρέθηκε κοντά στους σταύλους αρχαίας έπαυλης, στην Τσίβιτα Τζουλιάνα, 700 μέτρα από τα τείχη της αρχαίας Πομπηίας.

Το υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας το χαρακτήρισε ένα μοναδικό εύρημα χωρίς προηγούμενο, ενώ ο Μάσιμο Οζάνα, απερχόμενος διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας δήλωσε ότι η άμαξα, ήταν η πρώτη του είδους της που ανακαλύφθηκε εκεί, όπου μέχρι σήμερα είχαν ανακαλυφθεί οχήματα που χρησιμοποιούνταν για εργασίες και μεταφορές αλλά όχι για τελετές όπως αυτό.

Πρόκειται για άρμα από ορείχαλκο και κασσίτερο, που είναι διακοσμημένο με ερωτικές αναπαραστάσεις, οι οποίες προορίζονταν για την απόδοση τιμής στην Αφροδίτη ή Δήμητρα πιο πιθανόν για μια αριστοκρατική γαμήλια τελετή, σύμφωνα με την «Corriere della Sera».

Είναι ένα μοναδικό δημιούργημα, κομψό και ελαφρύ, εκπληκτικό για την πολυπλοκότητα και τη φινέτσα των διακοσμήσεων, ενώ ακόμη υπάρχουν ίχνη από τα μαξιλάρια και τα σχοινιά που συγκρατούν τα στεφάνια.