Ιταλία: Διαγωνισμός στέλνει ένα τυχερό ζευγάρι στο πραγματικό σπίτι της Ιουλιέτας

305
Διαγωνισμός στέλνει ένα τυχερό ζευγάρι στο σπίτι της Ιουλιέτας

Μία ιδιαίτερη εμπειρία προσφέρει η Airbnb με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η γνωστή εταιρία βραχυχρόνιας ενοικίασης κατοικιών χαρίζει σε ένα τυχερό ζευγάρι μια διαμονή στο «Σπίτι της Ιουλιέτας» στη Βερόνα στην Ιταλία. Πρόκειται για το γνωστό κτίριο με το διάσημο μπαλκόνι όπου γυρίστηκε το 1968 η ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Το ζευγάρι θα ταξιδέψει στην Ιταλία για να περάσει μια νύχτα στο ρομαντικό αυτό σπίτι. Το κτίριο λειτουργούσε ως μουσείο ωστόσο τα τελευταία χρόνια η Airbnb το έχει μεταμορφώσει σε μία πολυτελή επιλογή ενοικίασης για τους τουρίστες.

Ο Σαίξπηρ, δεν διευκρίνισε ποτέ τον ακριβή τόπο στον οποίο βρισκόταν το σπίτι της Ιουλιέτας. Ωστόσο, το κτίριο έχει μια σύνδεση με τις οικογένειες Montecchi και Cappelletti, τα ονόματα των οποίων είναι εντυπωσιακά όμοια με αυτά του έργου, Montagues και Capulet (Μοντέγοι και Καπουλέτοι).

Με το πέρασμα του χρόνου, μεγάλωσε η πεποίθηση ότι εκεί γεννήθηκε η Τζουλιέτα Καπουλέτι και το 1907 ο δήμος της Βερόνας αποφάσισε να αγοράσει ένα τμήμα του συγκροτήματος.

Για να κερδίσουν τον διαγωνισμό, οι υποψήφιοι πρέπει να γράψουν ένα γράμμα και να μοιραστούν την δική τους οδυνηρή ερωτική ιστορία.