Ιταλία: Εντυπωσιακά ρωμαϊκά ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αμπελώνα (Video)

152
Ιταλία: Εντυπωσιακά ρωμαϊκά ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αμπελώνα

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ρωμαϊκά ψηφιδωτά, τα οποία βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, κάτω από αμπελώνα της Βόρειας Ιταλίας.

Μάλιστα, πιθανότατα να πρόκειται για απομεινάρια μιας έπαυλης την οποία αναζητά η αρχαιολογική σκαπάνη εδώ και 100 ολόκληρα χρόνια! Ο λόγος για μια πολυτελή ρωμαϊκή κατοικία του 3ου αιώνα η οποία συναντάται σε αρχαιολογικές πηγές του 1922.

Το τμήμα των ψηφιδωτών που έχει αποκαλυφθεί είναι εντυπωσιακό, πολύχρωμο και περιλαμβάνει γεωμετρικά σχέδια. «Είναι πολύ εντυπωσιακό να βλέπεις τα ψηφιδωτά αυτά, κυρίως λόγω της ποιότητάς τους και πόσο ωραία έχουν διατηρηθεί τα χρώματά τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος, Ρομπέρτο Γκρισόν.

Ο αρχαιολόγος της δημοτικής αρχής της περιοχής, Τζάνι ντε Τζουκάτο, ανέφερε: «Ήταν μια απίστευτη αίσθηση. Οφείλω να παραδεχθώ ότι δεν μπορούσα να μείνω ψύχραιμος. Ένιωσα σαν ένα μικρό παιδί, που γύριζε πίσω στο παρελθόν, αναπλάθοντας στη φαντασία του την εποχή εκείνη, τους ανθρώπους που ζούσαν εκεί σε αυτήν την κρυφή έπαυλη η οποία καλύπτει μια πιθανή έκταση 300 τετραγωνικών μέτρων».