Ιταλία: Η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού έσωσε ζωές σε γέφυρα που κατέρρευσε

123

Γέφυρα σε έναν συνήθως πολυσύχναστο δρόμο στη βόρεια Ιταλία κατέρρευσε χθες.

Όμως μόνο δύο οδηγοί ενεπλάκησαν στο ατύχημα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καθώς τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορωνοϊού έχουν σχεδόν σταματήσει την κυκλοφορία.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε πως η μήκους 260 μέτρων γέφυρα κοντά στην πόλη Άουλα, περίπου στο μέσο της απόστασης ανάμεσα στη Γένοβα και τη Φλωρεντία, στο βόρειο άκρο της Τοσκάνης, κατέρρευσε χθες στις 10:25 τοπική ώρα (11:25 ώρα Ελλάδας).

Τα μέτρα περιορισμού που επέβαλε η ιταλική Κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν μειώσει δραστικά την κυκλοφορία σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένου και του αυτοκινητοδρόμου αυτού, γνωστού ως SS330.

Μία ομάδα της Πυροσβεστικής εξακολουθεί να βρίσκεται στο σημείο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας. Δύο οδηγοί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Τη διαχείριση της γέφυρας είχαν προηγουμένως οι επαρχιακές Αρχές πριν τεθεί υπό τη διαχείριση της ANAS, μιας εταιρίας που ελέγχεται από τον κρατικής ιδιοκτησίας όμιλο σιδηροδρόμων Ferrovie dello Stato.

Η υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας, Πάολα ντε Μικέλιμ, δήλωσε ότι ζήτησε από την ANAS λεπτομερή έκθεση.

Τον Αύγουστο του 2018, 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση μιας γέφυρας στην Γένοβα την οποία διαχειριζόταν ο όμιλος υποδομών Atlantia.