Ιταλία: «Όχι» στον Κοταρέλι από Μπερλουσκόνι-«Ναι» από το Δημοκρατικό Κόμμα

20
«Όχι» στον Κοταρέλι από Μπερλουσκόνι

Αρνητική απάντηση θα δώσει η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στον τεχνοκράτη Κάρλο Κοταρέλι, ο οποίος νωρίτερα έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ο αρχηγός της Φόρτσα Ιτάλια ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του μετά και την προειδοποίηση του Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά ότι αν ψηφίσει θετικά, θα διαλυθεί αυτόματα η συμμαχία των δύο κομμάτων.

Από την πλευρά του, στις πολιτικές εξελίξεις και στην αποτυχία να σχηματισθεί κυβέρνηση της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, αναφέρθηκε ο ιδρυτής των «πεντάστερων» Μπέπε Γκρίλο, σε βίντεό του που ανήρτησε στο Facebook.

«Yπάρχει κάποιος ο οποίος μιλά, υποκαθιστώντας εκατομμύρια πολίτες. Οι αγορές σήμερα είναι το ψευδώνυμο του χειρότερου καπιταλισμού, του αρπακτικού αυτού που υφίσταται στην Ιταλία», τόνισε ο Μπέπε Γκρίλο.

Επίσης, ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός υπογράμμισε ότι σήμερα βγήκε από το σπίτι του και είδε ότι «ο κόσμος δεν μιλά, περπατούν όλοι με απλανές βλέμμα, σαν να τους έχει υποκαταστήσει ένας εξωγήινος, όπως στα έργα επιστημονικής φαντασίας».

Στο μεταξύ, εκτός από τα Πέντε Αστέρια και την Λέγκα, και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του τεχνοκράτη Κάρλο Κοταρέλι.

Αντίθετα το Δημοκρατικό Κόμμα (PD), το οποίο έχει απομακρυνθεί από το πολιτικό προσκήνιο τις τελευταίες μέρες, θα στηρίξει τον Κοταρέλι.