Ιταλία: Περιφέρεια δίνει «μισθό» 700 ευρώ για να αυξήσει τον πληθυσμό της!

362
Ιταλία: Περιφέρεια δίνει «μισθό» για να αυξήσει τον πληθυσμό της

«Μισθό» 700 ευρώ τον μήνα προσφέρει μία περιφέρεια στην Ιταλία, στην προσπάθειά της να αυξήσει τον πληθυσμό της.

Η ιταλική περιφέρεια που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον αριθμό των κατοίκων της προσφέρει αυτά τα χρήματα, προκειμένου όποιος θέλει να ζήσει για τρία χρόνια σε ένα από τα χωριά της.

Το συνολικό ποσό των 25.000 ευρώ θα λάβει όποιος αποφασίσει να στηρίξει την προσπάθεια, όμως θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα μείνει σε ένα χωριό με λιγότερους από 2.000 κατοίκους και ότι θα πρέπει ως απαραίτητο όρο να ανοίξει μια επιχείρηση στην περιοχή.

«Αν προσφέραμε απλά χρήματα τότε θα ήταν απλά άλλη μια ακόμη κίνηση ελεημοσύνης. Θέλουμε να γίνουν περισσότερα, θέλουμε οι άνθρωποι να επενδύσουν εδώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανοίξουν ό,τι επιχειρήση θέλουν: από φούρνο μέχρι εστιατόριο κ.α. Είναι ένας τρόπος να δώσουμε "ανάσα" στην περιοχή επιτυγχάνοντας παράλληλα και αύξηση του πληθυσμού», δήλωσε ο πρόεδρος της επαρχίας Μολίζε, Ντονάτο Τόμα στον Guardian.

Σύμφωνα με τον Ντονάτο Τόμα, τα χρήματα της τάξης των 10.000 ευρώ, θα λάβουν και τα χωριά που υποδεχτούν τους νέους κατοίκους, προκειμένου με αυτά να προχωρήσουν σε έργα υποδομών αλλά και να προωθήσουν καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Βάσει των στοιχείων της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας το Μολίζε είναι η περιφέρεια που έχει χάσει τους περισσότερους μόνιμούς κατοίκους τα τελευταία χρόνια.

Μόνο το 2018 περισσότεροι από 2.800 μόνιμοι κάτοικοι είτε απεβίωσαν είτε μετακινήθηκαν σε άλλη περιοχή, αριθμός αυξημένος κατά 1.000 σε σχέση με το 2017.