Ιταλία: Τη Δευτέρα ορίζεται ημερομηνία για την Πρόταση Μομφής

212
Ιταλία: Τη Δευτέρα ορίζεται ημερομηνία για την Πρόταση Μομφής
epa07181547 Italian Premier Giuseppe Conte (C) with his two deputy premiers Matteo Salvini (R) and Luigi Di Maio (L) during a debate about a law against corruption at the Lower House in Rome, Italy, 21 November 2018. Earlier in the day, the European Commission had rejected Italy's proposed 2019 budget. EPA/GIUSEPPE LAMI

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία. Τη Δευτέρα θα συναντηθούν οι πρόεδροι των πολιτικών κομμάτων στην ιταλική Γερουσία προκειμένου να ορίσουν ημερομηνία για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας επί της Πρότασης Μομφής κατά της Κυβέρνησης, την οποία κατέθεσε ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.

Ο Σαλβίνι ελπίζει πως με αυτή την κίνηση θα οδηγήσει σε πρόωρες Εκλογές τη χώρα και πως ο ίδιος θα γίνει ο νέος ηγέτης της Ιταλίας.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Λέγκας είπε πως οποιαδήποτε προσπάθεια για την εγκαθίδρυση ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού θα ήταν απαράδεκτη και επανέλαβε τις εκκλήσεις του για τη διεξαγωγή νέων εκλογών το ταχύτερο δυνατό.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Ματέο Σαλβίνι προειδοποίησε να μην γίνουν οποιοιδήποτε ελιγμοί που θα εμπόδιζαν την προσφυγή στις κάλπες.

«Ελπίζω ότι κανένας δεν σκέπτεται να ξεγελάσει τους Ιταλούς, να κερδίσει χρόνο και να εφεύρει μια κυβέρνηση που θα είναι δημοκρατικά απαράδεκτη», δήλωσε ο Μάτεο Σαλβίνι.

Ακόμα, ο Ιταλός πολιτικός πρόσθεσε πως ανησυχεί γιατί άκουσε «παρόμοιες προσεγγίσεις» για το θέμα από το Κίνημα Πέντε Αστέρων και το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα.