Και η Κούνεβα εναντίον Πολάκη (εικόνα)

142
Και η Κούνεβα εναντίον Πολάκη

Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την αήθη επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα εκ νέου υποψήφια στις Ευρωεκλογές, Κωνσταντίνα Κούνεβα, τονίζει ότι έχει «συνεργαστεί με τον Στέλιο, ως εκπρόσωπο του οργανισμού i-living, για την ανεξάρτητη διαβίωση των Ανθρώπων με Αναπηρίες».

«Εκτιμώ και σέβομαι τον αγώνα του Στέλιου και της οικογένειάς του, όπως και άλλων ακτιβιστών της αναπηρίας, ώστε να αρθούν τα εμπόδια που θέτουν η κοινωνία και το κράτος στους αναπήρους. Σε συνεργασία που είχε με τους συνεργάτες μου παραγγείλαμε στο Ευρωκοινοβούλιο μια σύντομη έρευνα για το πώς λειτουργεί η Ανεξάρτητη Διαβίωση στην Ευρώπη», αναφέρει η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

«Το όραμα που ενστερνίζεται ο Στέλιος, τον στόχο της ανεξάρτητης διαβίωσης, που προϋποθέτει γενναία αύξηση των κοινωνικών δαπανών και ισότιμη πρόσβαση των αναπήρων σε όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, τον ενστερνιζόμαστε απόλυτα, και ο ίδιος νομίζω ότι το γνωρίζει καλά», προσθέτει η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, η Κωνσταντίνα Κούνεβα σημειώνει ότι «το ερώτημα είναι αν αυτό το όραμα το ενστερνίζεται και η Νέα Δημοκρατία» και εκφράζει την ευχή: «Μακάρι η παρουσία του Στέλιου στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας να σηματοδοτεί κάποια ειλικρινή μεταστροφή και δέσμευσή της στα δικαιώματα των αναπήρων και στις διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος. Δυστυχώς, οι συστηματικές απειλές που εκτοξεύουν ο αρχηγός και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κατά του κοινωνικού κράτους δεν μας προϊδεάζουν για κάτι τέτοιο».

«Αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί δηλώσεις προσβλητικές απέναντι σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι αγωνίζονται από την εφηβεία τους για την άρση των διακρίσεων κατά των αναπήρων», καταλήγει η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.