Ολομέτωπη επίθεση Τσακαλώτου κατά Πολάκη: «Ξεπέρασες τις κόκκινες γραμμές» (εικόνα)

137
Και ο Τσακαλώτος κατά Πολάκη

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις από υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας σημειώνοντας ότι ο δημόσιος λόγος του δεν έχει... "κόκκινες" γραμμές και ότι στον δημόσιο λόγο πρέπει να υπάρχουν και όρια.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω την κριτική του σημειώνοντας ουσιαστικά ότι η στάση του Παύλου Πολάκη δεν έχει σχέση με την... αριστερά!

«Οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί», αναφέρει ακόμα ο υπουργός.

Για κάποιους η επίθεση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Παύλο Πολάκη ερμηνεύεται ως επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στήριξε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Facebook έχει ως εξής:

«Η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του οποίου υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Και εγώ αρκετές φορές έχω παραφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσης που σέβομαι - δεν τους ονομάζω για να μην τους εκθέσω!

Αυτή είναι η λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια» σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος και προσθέτει: «Η δήλωση του κ.​ ​Κυμπουρόπουλου και εμένα μου φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη. Οι άνθρωποι με αναπηρία χρειάζονται στήριξη για να είναι σε θέση να έχουν τις ίδιες δυνατότητες που έχουν οι άλλοι πολίτες. Με αυτή την έννοια η στήριξη δεν αποτελεί ούτε δώρα ούτε εύνοια.

Και είμαι περήφανος που η δική μας κυβέρνηση πράττει με βάση αυτή την αρχή. Από εκεί και πέρα οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί».