Και ο Τσίπρας ήταν να πάει στην Τσιμτσιλή αλλά το ακύρωσε: Ποιο το παρασκήνιο

37
Σε δύο εναλλακτικά σενάρια για τη διαχείριση της εκλογικής ήττας έχει καταλήξει το Μαξίμου. Οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αλέκος Φλαμπουράρης και Θανάσης Καρτερός, είναι έτοιμοι το βράδυ της 26ης Μαΐου να ενεργοποιήσουν ένα από τα δύο σχέδια, ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Στην περίπτωση κατά την οποία η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπεράσει τις επτά ποσοστιαίες μονάδες, το σχέδιο προβλέπει διάγγελμα του πρωθυπουργού την επόμενη των Eκλογών, την ανάληψη της ευθύνης για την ήττα, που θα συνοδεύεται από καταγγελίες κατά επιχειρηματικών και εκλογικών συμφερόντων. Διαβάστε περισσότερα στο «ΚΑΡΦΙ» του Σαββατοκύριακο

Mετά την επιτυχία και τα υχηλά νούμερα που σημείωσε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωινή εκπομπή του ALPHA, πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ίδια πρόθεση και είχε κλείσει ήδη την ημερομηνία για να απαντήσει στις ερωτήσεις της Σταματίνας Τσιμτσιλή ώστε να απευθυνθεί κι εκείνος σε ειδικό κοινό πολιτών και να εκπέμψει μια διαφορετική εικόνα, πέραν της αυστηρά κομματικής που αποκαλύπτει στις δημόσιες προεκλογικές ομιλίες του.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές και δημοσιεύει το iefimerida.gr, η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ίδια εκπομπή, αλλά και η θετική απήχηση που είχε, έφερε δεύτερες σκέψεις στους επιτελείς του Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός, μετά από εισηγήσεις των συμβούλων του, αποφάσισε να μην εμφανιστεί τελικά στην εκπομπή Happy Day, με το επιχείρημα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ανοιχτά για την προσωπική του ζωή και για τα παιδιά του, ενώ ο κ. Τσίπρας δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.