Κακοκαιρία: Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την Ήπειρο (Photos)

381
Κακοκαιρία: Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την Ήπειρο

Την Ήπειρο «χτύπησε» τη νύχτα η κακοκαιρία, καθώς καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την περιοχή με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, από κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων.

Τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν από τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, στα Ιωάννινα έγινε ολιγόωρη διακοπή κυκλοφορίας λόγω φερτών υλικών στην επαρχιακή οδό Κόνιτσας - Δίστρατου στη θέση Άρματα, σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στην Εθνικό Οδό Κόνιτσας - Κοζάνης, κοντά στο Γοργοπόταμο, πτώση λίθων στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Άρτας και ειδικότερα στο τμήμα Τέροβο- Κουκλέσι και καταπτώσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου των Τζουμέρκων.

Αρκετές ζημιές υπέστησαν και στέγες σπιτιών στην περιοχή Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων, στην οποία εκτός των συνεργείων της Περιφέρειας, εργάστηκαν όλη τη νύχτα συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών, παρουσία του δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου. Τις ζημιές άρχισαν να καταγράφουν από το πρωί οι υπηρεσίες του Δήμου.

Ακόμα, καταπτώσεις και κάλυψη τμημάτων με φερτά υλικά σημειώθηκαν στο ορεινό οδικό δίκτυο της Άρτας, στο οδικό δίκτυο της Πρέβεζας, ιδίως του Δήμου Ζηρού, και στην εθνική οδό Πλαταριά- Σύβοτα, στη Θεσπρωτία.

Στην Πρέβεζα προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε θερμοκήπια, ενώ υπήρξαν και πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή Σαγιάδας Θεσπρωτίας.

Η Πολιτική Προστασία, με δεδομένο πως η βροχόπτωση συνεχίζεται και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένονται και νέες τις επόμενες ημέρες, συνιστά στους οδηγούς  αλλά και σε όλους τους πολίτες να είναι πάντα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.