Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χωρίς ρεύμα χωριά της Εύβοιας

103
Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χωρίς ρεύμα χωριά της Εύβοιας

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία "Μήδεια" στη Bόρεια Εύβοια. Σε αρκετά χωριά του νησιού υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Συγκεκριμένα, βλάβη παρατηρείται στο Σύστημα Υψηλής Τάσης στη Βόρεια Εύβοια εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα από χθες.

Στην περιοχή βρίσκεται εκτός λειτουργίας ο υποσταθμός Μαντουδίου. Αυτή την ώρα επιχειρούν τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ με την βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Λόγω της βλάβης παρατηρούνται προβλήματα στα χωριά Ιστιαία, Πευκί, Φαρακλά, Καλύβια, Μετόχι, Σπαθάρι, Άγιος Γιώργιος, Βουτάς, Κοκκινομηλιά, Σήμνια, Κυπαρίσσι, Μαρούλι, Κρυονερίτης και Μηλιές.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από τον ΑΔΜΗΕ, η βλάβη εντοπίζεται στη Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης Μαντούδι - Ψαχνά και παρατηρήθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί.

Η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και τα κλιμάκια του Διαχειριστή συνδράμουν δυνάμεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Ελληνικής Αστυνομίας.