Κακοκαιρία: Πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική (Photos)

124
Κακοκαιρία: Πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Η βόρεια Ελλάδα είναι το επίκεντρο της κακοκαιρίας, η οποία έκανε την εμφάνισή της λίγες ημέρες μετά τον καύσωνα.

Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν χθες οι δρόμοι στη Χαλκιδική μετατράπηκαν σε ποτάμια και ένας 21χρονος κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του στον Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη όταν εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του λόγω χειμάρρου που δημιουργήθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην περιοχή του Θερμαϊκού.

Οι περισσότεροι από τους 6.700 κεραυνούς έπεσαν στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας και Κιλκίς  σύμφωνα με το meteo.gr.

Εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης στα Νέα Μουδανιά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και για αρκετή ώρα η κυκλοφορία μέσα στην πόλη διεξαγόταν με δυσκολία. Η περιοχή του Κλειστού Γυμναστηρίου έγινε λίμνη, σπίτια και αυλές πλημμύρισαν.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις στα Νέα Μουδανιά και σε περιοχές της Κασσάνδρας για απάντληση υδάτων σε σπίτια και καταστήματα.

Σε περιοχές της Κασσάνδρας έβρεχε ασταμάτητα με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι να πλημμυρίσουν. Στην παραλία της Φούρκας ο δρόμος μπροστά από ξενοδοχείο είναι απροσπέλαστος από τα νερά της βροχής.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των κεραυνών, σημειώθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Τορώνη, στο Πόρτο Κουφό και την παραλία της Συκιάς.

Δυνατή βροχή και χαλάζι στην Λάρισα

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε στην πόλη της Λάρισας και στα περίχωρα της και χαλαζόπτωση στην περιοχή του Κιλελέρ.