Καλαμάτα: Νέα αναβολή στη δίκη των επτά συλληφθέντων για τον θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο

47
Καλαμάτα: «Η δική μου σαΐτα σκότωσε τον άνθρωπο»

Νέα αναβολή έδωσε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στη δίκη των επτά συλληφθέντων για την τραγωδία στο σαϊτοπόλεμο την Κυριακή του Πάσχα.

Η δίκη ορίστηκε για τις 15 Μαΐου, ώστε να ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη στο βιντεοληπτικό υλικό, αλλά και μέχρι να βγουν τόσο οι ιστολογικές εξετάσεις του 53χρονου εικονολήπτη, Κώστα Θεοδωρακάκη και να ολοκληρωθεί πλήρως η ιατροδικαστική έκθεση, όσο και τα αποτελέσματα της έκθεσης από τα εργαστήρια της Αστυνομίας για τη σύσταση του μπαρουτιού, αναφέρει η elftheriaonline.gr.

Ο συνήγορος των σαϊτομάχων, Αντώνης Κατσάς, μεταξύ άλλων υποστήριξε, ότι ερευνάται ακόμα το ενδεχόμενο η μοιραία σαΐτα να μην έφυγε τελικά από το ταγάρι του καπετάνιου του μπουλουκιού, μετά και από τηλεφώνημα άγνωστης γυναίκας, που δέχθηκε σήμερα και έδωσε κάποιες πληροφορίες.

Όσο για την απόρριψη του αιτήματος του δικαστηρίου να παραστούν ως μάρτυρες τόσο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, όσο και ο πρόεδρος της "Φάρις" Γιάννης Δούζης, είπε ότι ενδεχομένως να κληθούν το δικαστήριο "με άλλη ιδιότητα" διευκρινίζοντας μετά από ερώτηση ότι εννοεί με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του δημοτικού συμβούλου Νίκου Μπασακίδη, Κώστας Μαργέλης, σημείωσε ότι θα πρέπει να ασκηθεί δίωξη σε βάρος της "Φάρις" για "απόκρυψη στοιχείων", καθώς κατήγγειλε ότι χθες υπήρξε αίτημα ανάκλησης από το "Διαύγεια" πράξεων ανάθεσης υπηρεσίων για τον σαϊτοπόλεμο.

Να σημειωθεί ότι παράσταση πολιτικής αγωγής εκ μέρους της οικογένειας Θεοδωρακάκη δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Περικλής Ξηρογιάννης.