Καλλιάνος για καιρό: Νέα επιδείνωση τη Δευτέρα – Βροχές και καταιγίδες (Video)

137

Νέα επιδείνωση του καιρού θα σημειωθεί από αύριο, οπότε και αναμένεται ότι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ο καιρός σήμερα θα εμφανίσει σχετική βελτίωση.

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα διατηρηθούν βροχοπτώσεις ασθενούς ή και μέτριας εντάσεως, όχι κάτι το ιδιαίτερο, κυρίως στις εξής περιοχές:
-Κεντρική Μακεδονία και Θράκη
-Νησιά Ανατολικού Αιγαίου
-Δωδεκάνησα
-Βόρεια Κρήτη

Πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα

Βαρομετρικό χαμηλό θα υπάρξει τη Δευτέρα, το οποίο θα βρίσκεται πάνω από τον ελλαδικό χώρο και θα επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες τις περισσότερε περιοχές.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, υπάρχουν πολύ πιο αυξημένοι δείκτες αστάθειας στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα ραγδαίες βροχοπτώσεις, και τοπικών καταιγίδων σε πολλές περιοχές της χώρας. Περιμένουμε εξάρσεις και υφέσεις στις βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της Δευτέρας με καταιγίδες που θα έχουν και έντονο χαρακτήρα.

Πιθανές είναι οι καταιγίδες και στην Αττική τη Δευτέρα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει διαφοροποίηση και τα φαινόμενα να είναι πιο εξασθενημένα.

Οι άνεμοι θα πνέουν έως 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα αγγίξει το μεσημέρι της Δευτέρας τους 15-16 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος