«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για τη Βόρεια Ελλάδα

125

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στη χώρα, η Βόρεια Ελλάδα «πνίγεται» στα κρούσματα κορωνοϊού.

Ο λόγος για τον οποίο η Βόρεια Ελλάδα «βράζει» στα κρούσματα εστιάζεται, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων και πόσο πιστά οι πολίτες τα ακολουθούν.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως προκαλεί έντονη ανησυχία το γεγονός ότι σε έξι περιφέρειες δεν υποχωρεί το επιδημιολογικό φορτίο και εξήγησε στο πού οφείλεται αυτή η διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι αυτήν την στιγμή στη χώρα υπάρχουν 16.617 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα εκ των οποίων το 42,3% εντοπίζονται στην Κεντρική Μακεδονία, το 19,7% στην Αττική, το 10,7% στη Θεσσαλία, το 9,6% στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το 3,8% στη Δυτική Μακεδονία.

«Δηλαδή το 86,1% των κρουσμάτων κατανέμεται σε 5 από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Πού οφείλεται αυτή η διαφορά; Η διαφορά είναι στο πόσο πιστά τηρούνται τα μέτρα» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς και τόνισε: «Ανάμεσα στις περιοχές που μας δημιουργούν έντονο προβληματισμό είναι οι εξής: Πιερία, Φλώρινα, Πέλλα, Δράμα, Ημαθία και Ξάνθη. Σε αυτές τις περιοχές το επιδημιολογικό φορτίο των τελευταίων 7 ημερών δεν υποχωρεί. Είναι σταθερός ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων».