Κάποιος Θεοχαρόπουλος (συγγνώμη κύριε ποιος είστε;) απειλεί να διασπάσει το ΚΙΝΑΛ

243

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν πλέον οι σχέσεις της Φώφης Γεννηματά με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο με αφορμή την συγκρότηση των ψηφοδελτίων, κάτι που έγινε εμφανές και εχθές από την αποχώρηση στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς από την συνεδρίαση της επιτροπής των ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγής

Αν και η αποχώρηση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ έγινε με την επίσημη δικαιολογία της διαβούλευσης του «τι μέλλει γενέσθαι», οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος απαιτεί την τοποθέτηση του ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, κάτι το οποίο δεν γίνεται αποδεκτό από την Φώφη Γεννηματά.

Ως αφορμή πάντως της κρίσης παρουσιάζεται ο «αποκλεισμός» του μέλους της ΔΗΜΑΡ και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστου Μέγα, από το ψηφοδέλτιο του νομού Άρτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τριεδρικές περιφέρεις όπως είναι αυτή της Άρτας, το τρίτο κόμμα έχει πολλές πιθανότητες να εκλέξει βουλευτή.

Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν να μην ανακοινωθεί την Κυριακή το ψηφοδέλτιο της Άρτας αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό. Ειπώθηκε μάλιστα ότι η απόφαση για τον κ. Μέγα δεν αλλάζει.

Μετά από αυτό ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Στέργιος Καλπάκης ανέφερε ότι «υπάρχει πρόταση στο τραπέζι από μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας για απόσυρση των υποψηφίων της ΔΗΜΑΡ από τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής» και τα στελέχη του κόμματος αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες αργά χθες το βράδυ οι γραμματείς του ΚΙΝΑΛ Μανόλης Χριστοδουλάκης και της ΔΗΜΑΡ Στέργιος Καλπάκης, είχαν και νέες διαβουλεύσεις, χωρίς όμως να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.

Από τη ΔΗΜΑΡ πάντως επιμένουν ότι δεν πρέπει να ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο της Άρτας και άλλων νομών όπου υπάρχουν διαφωνίες αν δεν υπάρξει συμβιβαστική λύση.

Σε περίπτωση όμως που ανακοινωθεί και σ’αυτό δεν βρίσκεται το στέλεχός τους, ο Χρήστος Μέγας, τότε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ θα εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να συζητηθεί η απόσυρση των υποψηφιοτήτων.

Πάντως, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στο Κίνημα Αλλαγής, είναι έντονες οι πιέσεις από τη ΔΗΜΑΡ προς το ΠΑΣΟΚ, να υπάρχει εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Βουλή.

Ο ανταγωνισμός στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής θα είναι σκληρός και ο μόνος τρόπος για να είναι σίγουρη η εκπροσώπηση της ΔΗΜΑΡ στη βουλή, είναι να υπάρχει υποψήφιος βουλευτής στο Επικρατείας και στην πρώτη θέση, όπως δηλαδή έγινε τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ή σε τριεδρικές περιφέρειες, όπως αυτή της Άρτας.

Αν το ΠΑΣΟΚ εμμείνει στην άποψη να μην συμπεριληφθούν οι υποψήφιοι της ΔΗΜΑ στα ψηφοδέλτια, και δη του Θ. Θεοχαρόπουλου, η κρίση θα αναζωπυρωθεί, μάλιστα σήμερα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κρίσιμη η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ, όπου θα αποφασιστεί ποιες θα είναι η στάση της Αγ. Κωνσταντίνου σε όλα τα ενδεχόμενα.