Καραμανλής: «Ισχυρή εντολή στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη» (Video&Photos)

275
Καραμανλής: Ισχυρή εντολή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ηχηρό μήνυμα υποστήριξης στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία μετά από δέκα χρόνια στο "Βελλίδειο" Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα ενότητας και συστράτευσης προς όλες τις κατευθύνσεις ενόψει των επικείμενων Εθνικών Εκλογών στην εκδήλωση της Διοικούσας της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι σε όλους τους αντιπάλους της παράταξης και ζήτησε από τον ελληνικό λαό να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρωθυπουργία.

«Η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή την επαύριο της μεταπολίτευσης και πρωταγωνιστεί στον δημόσιο βίο 45 χρόνια. Στον μισό αυτό αιώνα που έχει περάσει άλλαξαν τόσα πολλά στον δημόσιο βίο: άλλαξαν κόμματα, ιδεολογίες και πρόσωπα», ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής.

«Η παράταξή μας όμως παραμένει ο κύριος πυλώνας του δημόσιου βίου και τώρα είμαστε στο κατώφλι μίας μεγάλης νίκης. Αυτό έγινε γιατί μείναμε πιστοί και σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας και μπορέσαμε να προσαρμοστούμε στις αλλαγές των συνθηκών. Έγινε γιατί αυτή η παράταξη έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία και την στηρίζει ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού», συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Αυτή η παράταξη έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία και την στηρίζει ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού»

Μάλιστα, ο Κώστας Καραμανλής τόνισε πως οι ελληνίδες και οι Έλληνες ξέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε για να τους εξυπηρετεί πέρα και πάνω από κομματικά πλαίσια», ενώ απευθυνόμενος στους υποψηφίους, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε: «Είμαι βέβαιος ότι όλες και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαι βέβαιος ότι αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια που εκπροσωπούμε την πόλη μας σε αυτόν τον αγώνα».

Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, ο Κώστας Καραμανλής είπε πως «απειλές, εκβιασμούς και απόπειρες για φόβο δεν μας πτοούν και θα επιστρέφονται στον αποστολέα». Τόνισε δε, ότι «πιέσεις από όπου κι αν προέρχονται δεν γίνονται δεκτές όταν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον» και επισήμανε πως «εμείς φοράμε μία φανέλα και αυτή είναι η φανέλα της εθνικής Ελλάδας».

Κληθείς να σχολιάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι έπρεπε ως χώρα να απαιτήσουμε και να επιτύχουμε πολύ περισσότερα ενώ αναφέρθηκε και στον αγώνα που έδωσε ο ίδιος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας στο Βουκουρέστι. «Ζούμε σε μία περίοδο που η Ανατολική Μεσόγειος και τα Βαλκάνια χαρακτηρίζονται από βεβαιότητα και αστάθεια.

Ζούμε σε μία φάση όπου οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ σε μία περίοδο κρίσης και μνημονίων. Χάθηκαν θέσεις εργασίας, επιχειρήσεις και το 1/3 του εθνικού εισοδήματος».

«Σας έλεγα πάντα την αλήθεια. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Σας καλώ να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη»

Για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώην πρωθυπουργός είπε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλάβει το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης».

Επίσης, τόνισε ότι «σας έλεγα πάντα την αλήθεια. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Γνωριζόμαστε χρόνια και γνωριζόμαστε καλά. Με πολλούς από τα φοιτητικά χρόνια και τους αγώνες της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ. Με άλλους από τις μάχες που δώσαμε όλες αυτές τις δεκαετίες από τις μάχες μας για την Ελλάδα. Ξέρω ότι ήμασταν πάντα μαζί σε καλούς και χαλεπούς καιρούς, σε νίκες και ήττες», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Ξέρω ότι στα ανηφορικά μονοπάτια που τα διαβήκαμε μαζί καμιά φορά πικράναμε και φίλους. Ξέρω ότι, όταν μπαίνουμε στη μάχη, κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος και κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο. Σας καλώ να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη και καλώ και όσους σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις έπραξαν διαφορετικά να έρθουν κοντά μας. Για μία ακόμη φορά, σας καλώ στην πρώτη γραμμή. Στις 7 Ιουλίου πάμε μαζί, πάμε μπροστά, πάμε για τη νίκη. Για την Ελλάδα, τα παιδιά και τη ζωή μας», κατέληξε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη (από το 1:36:00):