«Καρφί» Ρήγα σε Καμμένο για Σκόπια: «Όχι» σε διαφορετική γνώμη στο Εξωτερικό

53

Αιχμές για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, άφησε ο Παναγιώτης Ρήγας, τονίζοντας ότι ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη, αλλά εντός της χώρας και όχι στο Εξωτερικό.

«Η άποψη της κυβέρνησης στο εξωτερικό οφείλει να εμφανίζεται αρραγής», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας στον «Alpha».

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αυτό συμβαίνει στις δημοκρατικές κοινωνίες. Όποιος ή όποιοι άλλοι έχουν διαφορετική γνώμη το δικαιούνται, αλλά εντός της χώρας», πρόσθεσε ο Παναγιώτης Ρήγας.

«Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να αμφισβητήσει την κυβερνητική σταθερότητα, ας το πράξει όταν έχει τη δυνατότητα μέσα στη Βουλή. Όποιος έχει την άποψη ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία ας έρθει στη Βουλή», πρόσθεσε, ενώ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, δηλώνοντας ότι κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσσία, τη στιγμή «που η κα Σπυράκη είχε εν κρυπτώ συναντήσεις με τον κ. Ζάεφ, πριν ακόμα ξεκινήσουν οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει εθνική στρατηγική, το μόνο που επιδιώκει είναι να διαλυθεί αυτή η κυβέρνηση».

Παράλληλα, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το θέμα της ΑΟΖ, υπενθύμισε ότι «υπάρχει μια διαφορά με την Τουρκία που πρέπει να λυθεί και αυτό είναι η υφαλοκρηπίδα» καθιστώντας σαφές ότι «δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε τίποτα».

Σε ερώτηση για το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros, ο Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε: «Παρακολουθούμε τις κινήσεις του με τη δέουσα σοβαρότητα και υπερασπιζόμαστε τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα», ενώ κάλεσε την Τουρκία «να σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες και ό,τι απορρέει από το δίκαιο της θάλασσας. Κρατάμε τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς και θέλουμε να πείσουμε ότι πρέπει να υπάρχει ειρήνη».