«Καρφιά» Τσακαλώτου κατά συντρόφων για τα ρουσφέτια:Δεν τα κάναμε όλα σωστά

161

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν τα έκανε όλα σωστά, αναφορικά με τις ρουσφετολογικές μετατάξεις που προκάλεσαν σάλο την τελευταία ημέρα των εργασιών της Βουλής.

«Κάναμε αυτοκριτική, κάποιοι το πήραν επάνω τους και έτσι έπρεπε», είπε ο κ. Τσακακώτος στο Kontra Channel, αναφερόμενος προφανώς στην Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία αποσύρθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ηταν όλα σωστά; Δεν ήταν όλα σωστά», παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος στη συνέχεια ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δύο ημέρες πριν φύγει από την κυβέρνηση το 2015 άλλαξε όλους τους γενικούς διευθυντές χωρίς να λάβει υπόψη του τη βαθμολόγηση.

«Είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγει κάποιος από το πελατειακό κράτος. Είναι στην κουλτούρα μας. Αλλά εμείς κάναμε πραγματικές αλλαγές στο Δημόσιο που δεν τις ξέρει ο κόσμος», συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος απάντησε και στις εκτιμήσεις του Γιάννη Στουρνάρα, ότι φέτος δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, κάτι για το οποίο εμφανίστηκε βέβαιος ο υπουργός Οικονομικών.

Στην ερώτηση «Βάζετε το χέρι στη φωτιά;» για το ότι θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξεως του 3,5% του ΑΕΠ, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε με έμφαση: «Απολύτως. Θα επιτευχθεί, όπως έγινε και τα προηγούμενα 3 χρόνια». Στη συνέχεια επιτέθηκε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Ο κ. Στουρνάρας, εάν κερδίσει η ΝΔ θα πει ότι η οικονομία θα πάει καλύτερα και θα έρθουν επενδύσεις. Είναι σαφές το μήνυμα που δίνει ο κ. Στουρνάρας, όπως και ο κ. Καμίνης», είπε ο κ. Τσακαλώτος και συμπλήρωσε ότι είναι κρίμα για τον κ. Καμίνη, καθώς είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ και πρέπει να μπορεί να καταλάβει το παιχνίδι που παίζεται.

Οσο για τις προειδοποιήσεις του Βάλντις Ντομπρόβσκις για το κόστος των παροχών της κυβέρνησης, ο κ. Τσακαλώτος τις απέδωσε στο γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν «είναι στο ΕΛΚ και είχαμε ευρωεκλογές».

«Είναι στην ίδια πολιτική οικογένεια με τον κ. Μητσοτάκη και πιστεύει στη λιτότητα», συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Μάνφρεντ Βέμπερ δεν θα βγει στην προεδρία της Κομισιόν.