«Καρφώνει» τον Παπαγγελόπουλο ο Κοντονής

399
O Κοντονής «καρφώνει» τον Παπαγγελόπουλο

Τα στοιχεία που έχουν προκύψει για την δράση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τις παρεμβάσεις του σε μια σειρά κρίσιμων δικαστικών ερευνών «εμπεριέχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τον κ. Παπαγγελόπουλο», τόνισε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πολιτικός προϊστάμενος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου (2016 - 2018) υποστήριξε ότι οι καταθέσεις που έχουν δοθεί από τέσσερις εισαγγελείς στην Προανακριτική Επιτροπή για τη σκευωρία της Novartis είναι «σοβαρές».

Ερωτηθείς σχετικά με τις καταθέσεις των δικαστικών λειτουργών στη Προανακριτική Eπιτροπή, απάντησε: «Είναι σοβαρές καταθέσεις και από ότι έχουμε διαβάσει εμπεριέχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Ο ίδιος το έχει αρνηθεί. Έχει πει ότι όλα αυτά είναι αναληθή. Το λέω αυτό γιατί εδώ (σ.σ η εκπομπή) δεν είναι δικαστήριο».

Μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ και ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε όμως και στο αίτημα του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή να εξεταστεί κατ΄ αντιπαράσταση με την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, την πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.

«Αυτό είναι πολύ σοβαρό. Θα πάμε σε κατηγορίες για ψευδορκία», είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης. Υπονόησε έτσι ότι κάποια από τις δύο πλευρές δεν λέει την αλήθεια.

Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, επιμένει ότι οι προαναφερόμενοι γνώριζαν για τις πρακτικές και την δράση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο Σταύρος Κοντονής κατέθεσε την άποψή του και για το πως θα γίνει η εξέταση των δύο «κουκουλοφόρων» μαρτύρων.

Ακόμα, ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι θα καταθέσουν παρουσία δικαστικού λειτουργού σε ένα χώρο και η κατάθεσή τους θα ακούγεται, θα μεταδίδεται και θα υποβάλλονται ερωτήσεις.