Καριόκες

230
Καριόκες

Για 7-8 άτομα

Ετοιμασία: 5΄

Μαγείρεμα: 20+΄

Υλικά

4 αυγά - 1 ποτήρι νερού ζάχαρη άχνη - 1 πακέτο Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου (ή αντίστοιχη ποσότητα βούτυρο γάλακτος) - 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ - ¼ καρύδια (αλεσμένα στο μπλέντερ) - 3 κουτ. σούπας κακάο - 1 βανίλια - 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ - Σοκολάτα κουβερτούρα (για επικάλυψη)

Εκτέλεση

1. Στο κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά ώσπου να γίνουν αφρός. Έπειτα, προσθέτουμε το βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη σοκολάτα κουβερτούρα. Όταν δημιουργηθεί μια ομοιογενής εύπλαστη ζύμη, αποσύρουμε το κάδο και την αδειάζουμε σε πλαστική μεμβράνη.

Τυλίγουμε τη μεμβράνη με το γλυκό σε μακρόστενο ρολό και το βάζουμε στη κατάψυξη ώσπου να παγώσει καλά (για 45 λεπτά περίπου). Έπειτα, βγάζουμε το ρολό από τη ψύξη, αφαιρούμε τη μεμβράνη και αφού έχουμε λιώσει τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, κόβουμε κάθετα το ρολό σε φέτες και βουτάμε μία-μία τις καριόκες στη σοκολάτα, αφήνοντας τες μετά σε σχάρα ώσπου να κρυώσουν. Τέλος, τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο τα γλυκάκια και τα διατηρούμε έτσι για μέρες.