Καταδύσεις στο ναυάγιο του Τιτανικού - Πόσο κοστίζει το εισιτήριο

12
Καταδύσεις στο ναυάγιο του Τιτανικού

Παρόλο που έχει περάσει περισσότερο από ένας αιώνας από τότε που βυθίστηκε ο Τιτανικός, η δυνατότητα επίσκεψης στο πιο γνωστό υπερωκεάνιο εξακολουθεί να κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Ήδη από την χρονιά που ανακαλύφθηκε το ναυάγιο, το 1985, σημαντικός αριθμός εύπορων τουριστών ήλπιζε να το επισκεφτεί, αναφέρει o ιστότοπος του CNN.

Η αμερικανική εταιρεία «OceanGate» σκοπεύει να οργανώσει καταδύσεις στον χώρο του ναυαγίου μέσα στο 2019, ενώ παρόμοιες βλέψεις έχει και η βρετανική «The Bluefish».

Τα ταξίδια αυτά πιθανώς να αποτελούν τις τελευταίες ευκαιρίες να δει κάποιος από κοντά τον Τιτανικό καθώς υπολογίζεται ότι σε διάστημα 15-20 χρόνων βακτήρια που ζουν στον πυθμένα της θάλασσας θα έχουν αποσυνθέσει πλήρως ό,τι έχει απομείνει από το κουφάρι του θρυλικού υπερωκεανίου.

Το ταξίδι κοστίζει 105.129 δολάρια το άτομο, τιμή αντίστοιχη του κόστους ενός εισιτηρίου πρώτης θέσης στον Τιτανικό (λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό). Παρά το αυξημένο κόστος τους, οι θέσεις για το πρώτο ταξίδι έχουν ήδη εξαντληθεί.