Καταγγελία Βρετανών τουριστών για τουρκικό θέρετρο: Μας χρέωσαν 48 ευρώ για ένα κεμπάπ

315

Σε καταγγελίες για αισχροκέρδεια κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο τουρκικό θέρετρο της Αλικαρνασσού προχώρησαν Βρετανοί τουρίστες.

Όπως καταγγέλουν οι Βρετανοί τουρίστες μέσω των social media, πλήρωσαν... χρυσό το ντονέρ κεμπάπ που παρήγγειλαν σε μπιτς μπαρ της περιοχής.

Στη φωτογραφία που ανάρτησαν οι εν λόγω τουρίστες φαίνεται πως το κατάστημα τους χρέωσε 48 ευρώ το κεμπάπ, 7 ευρώ τον τούρκικο καφέ και οκτώ ευρώ τον διπλό εσπρέσο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η αισχροκέρδεια στην περιοχή της Αλικαρνασσού δεν περιορίζεται στο κεμπάπ, αφού ένα ένα ξενοδοχείο υποχρεώνει τους επισκέπτες να καταβάλλουν το ποσό των 71,50 ευρώ προκειμένου να… κολυμπήσουν στη θάλασσα, παρόλο που η πρόσβαση στην παραλία είναι ελεύθερη.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Αλικαρνασσού Αχμέτ Αράς δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις, που δίνουν μάχη για να επιβιώσουν μετά την περιπέτεια του κορωνοϊού και η πόλη που στηρίζεται οικονομικά στον τουρισμό, είναι υπεύθυνη να πάρει λάβει ότι μπορεί από τις τσέπες των τουριστών «μέχρι την τελευταία δεκάρα».

«Δεν με νοιάζει αν κάποιος θέλει να πληρώσει υψηλό αντίτιμο για ένα ντονέρ. Μπορούν να πληρώσουν και 100 τουρκικές λίρες αν θέλουν», είπε ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι υπάρχουν εστιατόρια στην περιοχή που χρεώνουν πολύ λιγότερα για το ίδιο φαγητό.