Καταρρέει με πάταγο η σκευωρία για την υπόθεση Novartis

20

Μετά και τις καταιγιστικές αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση της Novartis και τους προστατευόμενους μάρτυρες, το σκέλος των κατηγοριών σε βάρος 10 πολιτικών προσώπων πάνω στο οποίο πόνταρε τα πάντα η κυβέρνηση, δείχνει να τινάζεται στον αέρα.

Όλα όσα αποκάλυψε στις συνεντεύξεις του ο Νίκος Μανιαδάκης, εφ' όσον βέβαια αποδειχθεί ότι έχουν βάση, αλλά και η απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης, δείχνουν ξεκάθαρα την απεγνωσμένη προσπάθεια του Μαξίμου να επενδύσει όλα της τα όπλα και τις ελπίδες πάνω σε μία σαθρή υπόθεση, όπως προς το πολιτικό της σκέλος, που θα οδηγούσε σε δικαστική έρευνα 10 σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα και άρα σε βαρύ πλήγμα και ανεξίτηλο κατά της αντιπολίτευσης.

Ο Μανιαδάκης πλέον δεν βρίσκεται στο καθεστώς προστασίας, αντίθετα είναι κατηγορούμενος, και βγήκε ήδη και μίλησε για πιεστικές ερωτήσεις που σκοπό είχαν να οδηγήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Μια διαδικασία που θα βόλευε τους σύγχρονους… Ντι Πιέτρο της κυβέρνησης οι οποίοι φαντασιώνονται «κάθαρση» χωρίς ωστόσο να έχουν στοιχεία, πέραν των καταθέσεων των τριών μαρτύρων.

Αλλά και ο Φιλίστωρας Δεστεμπασίδης, πρώην στέλεχος της Novartis, ο οποίος σε συζήτηση που δημοσίευσε το newpost.gr, και όπως γράφει το site «αν και, προφανώς, δεν παραδέχεται ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που τελεί υπό δικαστική προστασία, από τη στιχομυθία είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα – κλειδιά στην υπόθεση Novartis, δήλωσε πως δεν έχει ουδεμία γνώση για χρηματισμό πολιτικών προσώπων καθώς οι πολιτικοί δεν ήταν στον τομέα της ευθύνης του, όταν εργαζόταν στην εταιρεία, από την οποία αποχώρησε προ τετραετίας.

Όπως όλα δείχνουν, οι δικαστικές αρχές, με την κάλυψη της κυβέρνησης, θέλησαν να έχουν οπωσδήποτε μάρτυρες που θα μιλούν για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Ετσι, αψήφησαν το γεγονός ότι δεν μπορεί να είναι τα ίδια πρόσωπα και μάρτυρες και κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Μανιαδάκης εντάχθηκε στο πρόγραμμα αν και υπήρχαν σε βάρος του καταθέσεις για δωροδοκία.

Στις 8 Νοεμβρίου 2017 η μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» κατέθεσε ότι: «Η Novartis υποστήριζε οικονομικά την εταιρεία της γυναίκας του Μανιαδάκη με το όνομα ΨΗΜΙΤΗ, μέσω της οποίας δωροδοκήθηκε με 50.000 ευρώ».

Αυτά λέει μια εκ των μαρτύρων ενώ και ο έτερος «Μάξιμος Σαράφης» έχει καταθέσει πως ο Μανιαδάκης πήρε 120 χιλ. ευρώ από τη Novartis.

Και τρίτη κατάθεση από την «Κελέση» ανέφερε ότι ο Μανιαδάκης πήρε 200 χιλ. ευρώ, μια κατάθεση που αργότερα άλλαξε επειδή διαμαρτυρήθηκε ο κατηγορούμενος.

Γεννάται λοιπόν το ερώτημα πώς ενώ οι δικαστές γνώριζαν όλα αυτά ενέταξαν τον Μανιαδάκη στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων κατά παράβαση του νόμου.

Και πώς βεβαίως, όταν είδαν ότι δεν λέει αυτά που θέλουν να πει, τον κατέστησαν την Πρωτοχρονιά κατηγορούμενο για παθητική δωροδοκία.

Είτε έκαναν λάθος κάνοντάς τον μάρτυρα, είτε έκαναν λάθος καθιστώντας τον κατηγορούμενο, και τα δύο δεν μπορούν να ισχύουν.

  1. Στο ίδιο μοτίβο βρίσκονται και οι άλλοι δύο μάρτυρες, τα ονόματα των οποίων έχουν γίνει γνωστά από δημοσιεύματα του τύπου. 

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής είχε χαρακτηρίσει τους μάρτυρες «ήρωες» κι όχι «κουκουλοφόρους» όπως τους έλεγε η αντιπολίτευση.

Αίφνης οι «ήρωες» μετατρέπονται σε κατηγορούμενους και σε… νέους Χριστοφοράκους, όπως ανέφερε η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Θυμίζουμε επίσης ότι ο Παύλος Πολάκης είχε πει μια μεγάλη αλήθεια για τους μάρτυρες. Είχε τονίσει στις 7 Φεβρουαρίου 2018: ««Στελέχη της εταιρείας είναι, τα οποία τα «μαγκώσανε» γι’ αυτή την ιστορία και αρχίσαν να κελαηδάνε και να δίνουνε. Τι είναι; Πράκτορες που κατέβηκαν από τον Άρη; Είναι στελέχη της εταιρείας που τα έπιασαν για μεγάλο πλουτισμό που δεν δικαιολογείται, τους πίεσαν και κελάηδησαν».

Ηξερε δηλαδή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας από τότε τα ονόματά τους και την ιδιότητά τους αλλά και το ότι ήταν κατηγορούμενοι, επομένως δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Οι νέες αυτές εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε μια προσπάθεια να στηθεί πολιτική σκευωρία, αδιαφορώντας για την πραγματική διάσταση του σκανδάλου της Novartis.

Η κυβέρνηση έστρεψε το ενδιαφέρον της και πόνταρε τα πάντα στο πώς θα καταστρέφει τους πολιτικούς της εχθρούς.

Μη έχοντας αποδείξεις για να το πετύχει αυτό «έστησε» προστατευόμενους μάρτυρες οι οποίοι πιέστηκαν να πουν αυτά που έπρεπε καθώς ταυτόχρονα ήταν και εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο.

Τώρα η υπόθεση τινάζεται στον αέρα στο μεγαλύτερο πολιτικό και δικαστικό φιάσκο που έγινε ποτέ και που θα πλήξει καίρια και το κύρος της Δικαιοσύνης, λίγες ημέρες μετά το άλλο «Βατερλώ» με τον γνωστό ενεχειροδανειστή και τη «μαφία του χρυσού».