Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ - Η πιο μεγάλη ώρα για το ΚΙΝΑΛ

553

Σε πλήρη απαξίωση έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις τελευταίες πρωτοφανείς αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση Παππά και των γκανγκστερικών μεθόδων που χρησιμοποιούσε η προηγούμενη Κυβέρνηση προκειμένου να «προστατέψει» το δικό της Καθεστώς.

Στη σκιά της δυσώδους αυτής υπόθεσης και με τον κ. Τσίπρα να εμφανίζεται ανήμπορος να χειριστεί πολιτικά όλους όσοι με τη στάση τους συνεχίζουν να απαξιώνουν το θεσμικό τους ρόλο, γίνεται πλέον αντιληπτό στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση βρίσκεται σε ένα τραγικό αδιέξοδο, χωρίς να μπορεί κατά βάση σε ηθικό και πολιτικό επίπεδο να ασκήσει τα καθήκοντα της, σύμφωνα με όσα προβλέπει η κοινοβουλευτική λειτουργία.

Η απαξιωμένη και βαριά τραυματισμένη εικόνα που βγαίνει από τα έδρανα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνιστά πλήγμα για το πολιτικό σύστημα, τον κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία, σε μία περίοδο που η χώρα δίνει μάχη για να σταθεί στα πόδια της μετά από δέκα χρόνια οικονομική και κοινωνική κρίση.

Σε μία ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική Δημοκρατία ο θεσμικός ρόλος της εκάστοτε αντιπολίτευσης παραμένει σημαντικός και δεν μπορεί ξεκάθαρα να τον παίξει ο σημερινός λαβωμένος ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας αμφισβητούμενα πολιτικά μοντέλα τύπου Λατινικής Αμερικής.

Σ’ αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι για το μέλλον της χώρας, το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να κινηθεί με ακόμη πιο τολμηρά βήματα στην κατεύθυνση να διεκδικήσει με αξιώσεις αυτό το ρόλο και να επανατοποθετηθεί στο πολιτικό σκηνικό ως μια πολιτική δύναμη που πρωταγωνίστησε για δεκαετίες και πρόσφερε μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον τόπο.

Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ομολογουμένως βαρύ τίμημα εξαιτίας συγκεκριμένων στελεχών που προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους την κοινή γνώμη και απαξίωσαν στα μάτια των πολιτών την πολυετή προσφορά της Δημοκρατικής παράταξης στο δημόσιο βίο.

Ωστόσο, επέδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα την περασμένη δεκαετία και πλέον ως μία σύγχρονη προοδευτική δύναμη-που έκανε την αυτοκάθαρση της- καλείται να κάνει το επόμενο γενναίο βήμα, προστατεύοντας μ’ αυτό τον τρόπο την πολιτική ιστορία του τόπου, τον κοινοβουλευτισμό και την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, η ευθύνη του Κινήματος Αλλαγής παραμένει μεγάλη!