Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ - Το Μαξίμου φοβάται συντριβή στις Εκλογές

473
Η ψύχωση του Τσίπρα με τον Μαρινάκη

Μεγάλη είναι η ανησυχία στο Μαξίμου, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν κατάρρευση για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, η κυβέρνηση φοβάται το ενδεχόμενο της συντριβής στις Εκλογές.

Όλα τα στοιχεία των ερευνών, αλλά ιδιαίτερα η εικόνα που έχει σχηματιστεί στην κοινωνία για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργούν αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος.

Και μπορεί το Μαξίμου να αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις και να λέει ότι έχει δικές της που είναι εντελώς διαφορετικές, ωστόσο, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά όλων των μετρήσεων δείχνουν άλλα.

Όχι μόνο για τις Εθνικές Εκλογές, όπως κι αν γίνουν αυτές, αλλά και για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή και στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Η εικόνα που εμφανίζεται είναι αυτή ενός κόμματος υπό κατάρρευση, ειδικά σε ορισμένους νομούς της Βόρειας Ελλάδας όπου το «Μακεδονικό» δίνει το στίγμα.

Οι συνεχείς αποδοκιμασίες σε βάρος βουλευτών και υπουργών, παρ’ ότι χαρακτηρίζονται μεμονωμένα, δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος των πολιτών έχει φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η θλιβερή εικόνα για τον Νίκο Παππά, έναν κορυφαίο υπουργό και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, να μιλά σε μια άδεια αίθουσα ή να αποδοκιμάζεται έντονα είναι χαρακτηριστική.

Όταν σε μια κομματική εκδήλωση με καλεσμένο έναν σημαντικό υπουργό δεν μπορείς να συγκεντρώσεις ούτε 100 άτομα, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, τότε πράγματι υπάρχει πρόβλημα για την κυβέρνηση.

Τα οικονομικά μέτρα υπέρ των φτωχών, η επιδοματική πολιτική επί της ουσίας, ανακούφισε ορισμένους αλλά κρατά στον πάτο τους περισσότερους που πληρώνουν απίστευτους φόρους. Έτσι, ακόμη και η φιλολαϊκή πολιτική πετάχτηκε στον κάδο των αχρήστων.

Το πόρισμα για το Μάτι και χθες οι ποινικές διώξεις για τη Μάνδρα έδειξαν τις διαχειριστικές ανεπάρκειες της κυβέρνησης κι έβαλαν στο στόχαστρο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Και σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν οι γκρίνιες και οι προστριβές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν δημιουργήσει μια επικίνδυνη τοξικότητα, τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Βλέποντας ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τη μισή κοινοβουλευτική του ομάδα υπάρχουν πολλοί διαγκωνισμοί σε έναν αγώνα επιβίωσης.