Καταστροφολογία, λαϊκισμός και στήριξη των συντεχνιών η συνταγή αποτυχίας του Τσίπρα   

324
Καταστροφολογία, λαϊκισμός και στήριξη των συντεχνιών η συνταγή αποτυχίας του Αλέξη Τσίπρα   

Το ένα μετά το άλλο εμφανίζονται στο προσκήνιο τα λάθη στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα και του στενού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν την εικόνα στασιμότητας του κόμματος μετά τις τελευταίες Εθνικές Εκλογές.

Βλέποντας τα σημερινά αδιέξοδα και το σοβαρό ενδεχόμενο μιας νέας εκλογικής ήττας όποτε και αν στηθούν οι κάλπες, στην Κουμουνδούρου ρίχνουν την τελευταία τους ζαριά, καλλιεργώντας ένα κλίμα πόλωσης με κύρια συστατικά την καταστροφολογία, τον λαϊκισμό, αλλά και τη στήριξη των κάθε λογής συντεχνιών, μήπως και κερδίσουν κανένα ψηφοφόρο.

Χαρακτηριστικές προς αυτή την κατεύθυνση υπήρξαν οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Φίλη, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες να βγουν στους δρόμους για «ενσώματη» αντίδραση και προανήγγειλε καταργήσεις νόμων, αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Εξάλλου, οι πρακτικές του πεζοδρομίου και η επαναστατική γυμναστική υπήρξαν κατεξοχήν τα εργαλεία πολιτικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ, από την εποχή που φλέρταραν με το 3% και τώρα βλέποντας το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει εμμένουν σε δοκιμασμένες μεν, αποτυχημένες δε πρακτικές του παρελθόντος.

Δεν λένε ωστόσο να καταλάβουν ότι αφενός οι εποχές έχουν αλλάξει, αφετέρου οι πολίτες ένιωσαν στο πετσί τους τα ψέματα και την κοροϊδία του κ. Τσίπρα, όταν βρισκόμενος στην εξουσία έβγαλε τον φιλολαϊκό μανδύα, ξέχασε τα μεγάλα λόγια και εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο υποστηρικτή της Τρόικα.