Κατερίνη: Άγριες αποδοκιμασίες κατά της κυβέρνησης–Φυγάδευσαν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

162
Κατερίνη: Φυγάδευσαν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Άγριες αποδοκιμασίες κατά της κυβέρνησης σημειώθηκαν και στην Κατερίνη.

Σε πολύ ψυχρό κλίμα υποδέχτηκαν στην Κατερίνη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου τον βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Τζαμακλή και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Χρήστο Σίμο και με τον πρώτο να φυγαδεύεται άρον-άρον από την αστυνομία.

Σύμφωνα με το lefteria.blogspot.com, oι αποδοκιμασίες ξεκίνησαν από την πλατεία Ελευθερίας κατά την κατάθεση στεφάνων, όπου πολίτες αποδοκίμασαν έντονα τους δύο εκπροσώπους της κυβέρνησης, φωνάζοντας «ου προδότες».

Ακόμα, σε πολλά σημεία κατά μήκος της παρέλασης οι πολίτες τραγουδούσαν δυνατά το «Μακεδονία Ξακουστή». Το άσμα τραγούδησαν και μαθητές καθώς παρήλαυναν μπροστά από την εξέδρα επισήμων. Μάλιστα, όλοι σχεδόν οι μαθητές φορούσαν κονκάρδες με τον ήλιο της Βεργίνας.

Μεγάλη ομάδα πολιτών είχε παραταχθεί στο Εσπερινό Λύκειο με πανό και ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας, ενώ μια άλλη ομάδα νεολαίων μαζί με πολίτες παρατάχθηκαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία.

Όταν πήγε να αποχωρήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την εξέδρα μετά το πέρας της παρέλασης, το πλήθος ξέσπασε. Ισχυρές αστυνομικές αναγκάστηκαν να φυγαδεύσουν τον Χάρη Τζαμακλή, καθώς τον κυνηγούσαν και τον γιούχαραν μαθητές και εξαγριωμένοι πολίτες.

Οι συγκεντρωθέντες έβριζαν και φώναζαν «προδότη, η Μακεδονία είναι ελληνική». Μετά βίας, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συνοδέψουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το αυτοκίνητό του, προκειμένου να μπορέσει να απομακρυνθεί από την πλατεία Ηρώων.