Κατέρρευσε η σκευωρία της Novartis - Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις μεθοδεύσεις του Παρακράτους του Μαξίμου (Photos)

225
Κατέρρευσε η σκευωρία της Novartis

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις πολιτικές και δικαστικές μεθοδεύσεις που έχουν να κάνουν με την απόπειρα ενοχοποίησης πολιτικών προσώπων και πιο συγκεκριμένα του Αντώνη Σαμαρά, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Γιάννη Στουρνάρα αποκάλυψε ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis και νυν διωκόμενος, Νίκος Μανιαδάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο Νίκος Μανιαδάκης αποδίδει την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis σε πολιτική στόχευση, αναφέροντας πως δεχόταν πιέσεις να μιλήσει για τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας είπε πως «ως καθηγητής είχε κληθεί σε διάφορες συζητήσεις με την τρόικα και να επιβλέψει ορισμένα εθνικής εμβέλειας προγράμματα».

«Σε πολλές περιπτώσεις ως επιστήμονας, τεχνοκράτης κλήθηκα να βοηθήσω το εθνικό σύστημα Υγείας. Έχω κληθεί για να βοηθήσω και από τον κ. Κουρουμπλή το 2015. Κλήθηκα να βοηθήσω και από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η εμπλοκή του στην υπόθεση ήταν για πρώτη φορά το 2016» καθώς και ότι «έδωσε στοιχεία στις αρχές για να ερευνήσουν τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων».

«Τους δήλωσα ότι είμαι καθηγητής και δεν ξέρω τι κάνει η Novartis. Θεωρώ ότι η εμπλοκή μου στην υπόθεση ήταν για πολιτική στόχευση. Μετά από δημοσιεύματα που διέρρευσαν στον Τύπο άνοιξα μόνος μου τους λογαριασμούς μου», πρόσθεσε και σημείωσε ότι «τον έχουν ερευνήσει περισσότερο από κάθε Έλληνα» και ότι «το 2017 μπήκε σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων».

Στη συνέχεια, ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης αναφέρθηκε και στις καταγγελίες ενός εκ των άλλων δύο προστατευόμενων μαρτύρων σύμφωνα με τις οποίες έλαβε από την εταιρεία το ποσό των 120.000 ευρώ.

«Στη διάρκεια των καταθέσεων την πρώτη περίοδο που ξεκίνησε με την υπαγωγή μου στο πρόγραμμα και πριν την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή, έκανα αναλύσεις αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό και στη συνέχεια με ρώτησαν αν είχα διαπιστώσει ότι πολιτικά πρόσωπα είχαν υποπέσει σε έκνομες πράξεις. Εκεί είπα ότι δεν γνώριζα και ούτε θα μπορούσα να γνωρίζω για παράνομες πράξεις.

Πριν την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή ένας από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες είπε στις αρχές ότι γνωρίζει ότι εγώ έχω λάβει χρήματα από τη Novartis για να επηρεάσω την πολιτική της χώρας. Είναι δυνατόν να έχω ελεγχθεί από όλους τους μηχανισμούς της χώρας και να βγαίνει ένας άλλος μάρτυρας να λέει ότι πήρα 120.000 ευρώ;», είπε χαρακτηριστικά.