Κατέθεσε αγωγή κατά του Luben ο Μπογδάνος

226
Κατέθεσε αγωγή κατά του Luben ο Μπογδάνος

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και δημοσιογράφο, Κωνσταντίνο Μπογδάνο και το Luben.

Στην κόντρα μπήκε και η Ελληνοφρένεια παίρνοντας το μέρος του Luben.

Ολα ξεκίνησαν από ένα βίντεο που έφτιαξε το Luben με δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην εκπομπή της Αθηναΐδος Νέγκα στο One.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος και βουλευτής ανέβασε ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο οποίο προϊδέαζε για νομική απάντηση στο Luben.

Αιχμές Μπογδάνου κατά Luben

“Η βία, η καφρίλα, η ακραία, φασιστική αυτοδικία, έχουν ανάγκη τα

@LubenMag αυτού του κόσμου για να περνούν τη φασιστίλα τους με χαμόγελο. Πρόκειται για την πιο επικίνδυνη μορφή μαζικής επικοινωνίας, τίποτα λιγότερο από πλυντήριο κοινών τραμπούκων. Ξεκινάμε με δίκη στις 05.03.20”, έγραψε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Έπειτα ακολούθησε μία ακόμη ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στο Twitter, στην οποία έγραφε: «Μάθετε στο @LubenMag ότι στις 3 Μαρτίου εκδικάζεται υπόθεση δολοφονικών εναντίον μου απειλών που φιλοξενούνται στη σελίδα σας στο facebook. Δεν με απασχολούν βίντεο η memes, αλλά περιπτώσεις όπως η παρακάτω (μία από πολλές) που το luben όχι μόνο φιλοξενεί, αλλά ενθαρρύνει. Καμία ανοχή».

Σε αυτή την ανάρτηση στο twitter είχε ποστάρει και την παρακάτω φωτό από σχόλιο στο  facebook προφανώς του Luben:

Εν συνεχεία την 31η Αυγούστου ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος απαντώντας σε σχόλιο κάποιου άλλου χρήστη του Twitter που έγραφε «;o,τι και να εχει κανει δικαστικό ο Μπογδανος, το 5/3 δεν ισχυει. Αγωγή να εχει κανει, δεν προσδιορίζεται πια. Μήνυση να εχει κανει, αποκλείεται να εχει προσδιοριστεί ήδη. Μαλακιες λέει για 5/3», έγραψε (απάντηση Μπογδάνου): «Η αγωγή έχει γίνει προ πολλού. Και είναι για δολοφονικές απειλές για τις οποίες το λούμπεν ως διαχειριστής έχει ευθύνη - διότι δεν είναι μία ή δύο, αλλά γίνονται κατά σύστημα σε σελίδα που του ανήκει και ελέγχει. Ούτε αυτό το ξέρουν;».

Την ίδια ημέρα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος πόσταρε και το εξής: «Λούμπεν στο fb. Αυτά εκδικάζονται στις 5/3», μαζί με την ακόλουθη φωτό:

Μπογδάνος: Θα με βρίσκουν απέναντι

Και ακολούθησε ένα ακόμη tweet του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στο οποίο εξηγεί γιατί εξερράγη: «Είπα πολλά για να πιαστούν στη Νέγκα, αλλά εστιάσαν ΜΟΝΟ στο μέρος όπου αναφέρομαι στον βανδαλισμό χριστιανικού ναού. Αυτό αποδόμησαν. Για αυτό πληρώνονται. Τώρα δεν δικαιούμαι να διαμαρτύρομαι ενώ αυτοί απειλούν και τραμπουκίζουν; Ας λένε ό,τι θέλουν. Θα μας βρίσκουν απέναντι».

«Υπάρχουν νόμοι»: Δεν αντιδράμε για τη σάτιρα, δικάζουμε τις δολοφονικές απειλές και τον νεοφασιστικό λόγο του μίσους

Και λίγο αργότερα έγραψε ο Μπογδάνος: «Υπάρχουν νόμοι. Και, κοίτα να δεις, ισχύουν και για το διαδίκτυο, και για τα σόσιαλ, ακόμα και για αγνές αριστερές σελίδες που υπηρετούν τον τα αντιχριστιανικά μπάχαλα και δολοφόνους υπέρ των ιδανικών του ανθρώπου. Ανήκουστο!».

Και πρόσθεσε: «Αυτό. Θα φάμε ξύλο (συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια), θα μας διασύρουν, θα πληρωθούν για αυτό. Στο τέλος θα επιβληθεί ο νόμος. Έναντι όλων, παντού. Δεν αντιδράμε για τη σάτιρα, σεβόμαστε τις ταυτότητες όλων. Δικάζουμε τις δολοφονικές απειλές και τον νεοφασιστικό λόγο του μίσους».

Και ανήρτησε τον σχετικό νόμο:

Ελληνοφρένεια υπέρ Luben

Στο σημείο αυτό πήρε μέρος στη διαμάχη υπέρ του Luben η Ελληνοφρένεια, η οποία έγραψε: «Επειδή η φαιδρότητα νεοεκλεγέντα θλιβερού κλόουν βουλευτή είναι γνωστή και ανίκητη, για σενα @LubenMag ερχόμαστε μάρτυρες σε όποιο δικαστήριο σε σύρει η ματαιοδοξία κάθε άδειου τενεκέ που το μόνο που κάνει είναι θόρυβο με το εγώ του».

Η απάντηση Μπογδάνου στην Ελληνοφρένεια

Και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος απάντησε στην Ελληνοφρένεια: «Ο ορισμός του θρασιμιού. Ούτε όνομα δε βάζουν οι αυτοπροσδιοριζόμενοι κομμουνιστές - άσχετο που κάνανε καριέρα ως υπάλληλοι όποιου μεγαλοκαπιτάλα τους πάρει στη δούλεψή του.

Από τον Αλαφούζο στο Μαρινάκη και μέσω Χατζηνικολάου, μια συμπαράσταση στο λούμπεν δρόμος» (επανήλθε λίγο αργότερα καθώς είχε ξεχάσει τον Alpha γράφοντας ο Μπογδάνος: «Σόρρυ παιδιά, ξέχασα τον κο Κοντομηνά»).

Η μήνυση του Μπογδάνου στο Luben

Στις 2 Σεπτεμβρίου ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος επανήλθε στο θέμα γράφοντας στα κοινωνικά δίκτυα: “Με σεβασμό σε κάθε συμπολίτη με τον οποίο έχουμε ακριβώς τα ίδια δικαιώματα, παρακαλώ δείτε και μοιραστείτε αυτό το βίντεο με τα στοιχεία της μήνυσής μου. Διότι το θέμα με το luben δεν είναι η πλάκα, αλλά η βία. Ευχαριστώ και σταματώ τον τσακωμό στον βούρκο. Τα υπόλοιπα νομικά”.

Έπειτα πόσταρε το ακόλουθο βίντεο: