Κάτι δεν έγινε σωστά στο μεταναστευτικό;

488
Κάτι δεν έγινε σωστά στο μεταναστευτικό;

Αίσθηση προκάλεσε το περιεχόμενο των λεγομένων του νέου Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του που μεταδόθηκε σήμερα στο Thessaloniki Summit 2019 που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μας ενημερώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Σχοινάς έθεσε ως προτεραιότητα για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια επείγουσα συμφωνία για μια βιώσιμη, συνεκτική και ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική στο προσφυγικό και μεταναστευτικό.

Είναι δηλαδή σαν να παραδέχεται ότι μέχρι σήμερα η πολιτική που ακολουθούσαν οι Βρυξέλλες για ένα μείζον θέμα ήταν ελλιπής.

Η αναφορά θα μπορούσε να ερμηνευθεί και διαφορετικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο ήταν υπό την εποπτεία του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος κατά γενική ομολογία είχε σε προσωπικό επίπεδο καταβάλλει εργώδεις προσπάθειες για την αντιμετώπιση ενός τόσο ούτως ή άλλως σύνθετου προβλήματος, του κορυφαίου αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να σηκώσει τα μανίκια, να σκύψει πάνω στο πρόβλημα με μεγαλύτερη διάθεση αλληλεγγύης και αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση των μέτρων.