«Καζάνι που βράζει» η Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας ενόψει Aνασχηματισμού

638
Καζάνι που βράζει η Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας ενόψει ανασχηματισμού

Έτοιμη να εκραγεί είναι ξανά η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με τα παρασκηνιακά ευτράπελα και όσα διαρρέονται για τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης.

Βουλευτές που έχουν δώσει μακροχρόνιους αγώνες, ακόμα και την ψυχή τους για την Παράταξη, βρίσκονται εκτός της λίστας που έχει διαμορφώσει μια σκληρή ομάδα των κολλητών του Μαξίμου, η οποία φαίνεται να έχει αλλεργία σε ότι παραδοσιακό κεντροδεξιό υφίσταται, δηλαδή σε εκείνα τα στελέχη που με τους αγώνες τους έφεραν αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία.

Αν και στην Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας καταγράφονται σπουδαία βιογραφικά και εξέχοντες επιστήμονες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προσπάθεια για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, εντούτοις για μία ακόμη φορά θεωρείται βέβαιο ότι θα προτιμηθούν οι «περαστικοί» και οι «ακίνδυνοι» για το σύστημα.

Δεν αντιλαμβάνονται φαίνεται όσοι καταρτίζουν αυτή τη λίστα ότι όλοι αυτοί οι οπορτουνιστές που ράβουν κοστούμια θα είναι οι πρώτοι που θα ρίξουν το ανάθεμα, όταν η Νέα Δημοκρατία βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Στα πηγαδάκια των βουλευτών συζητείται διαρκώς το γεγονός ότι η φωνή της Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν φθάνει στα υψηλά κλιμάκια της Κυβέρνησης, ενώ παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να παριστάνουν τους χειροκροτητές σε κάθε συνεδρίαση της Βουλής.

Μέσα σ’ αυτό το θερμό εσωκομματικό κλίμα, η ανακοίνωση των «διορθωτικών κινήσεων» αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο εσωστρέφειας στην κυβερνητική παράταξη.