Καταγγελία-βόμβα Κοντονή για υπόγεια σχέση Τσίπρα-Χρυσής Αυγής (Video)

450
Συνεχίζονται οι εσωκομματικές διαμάχες στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός, Σταύρος Κοντονής, άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Συνεχίζονται οι εσωκομματικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε την απόφαση του μέσω της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της κοινωνίας.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός είπε ότι έχει ενημερώσει τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Σταύρος Κοντονής είπε ότι στην απόφαση του οδηγήθηκε, καθώς «το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται, είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας».

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Κοντονής άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν θέλω να αναλάβω εγώ αυτές τις ευθύνες, οι οποίες προκύπτουν και κάνω έκκληση στα μέλη του κόμματος, να μην ενδώσουν σε μια πορεία μηχανισμών προς το συνέδριο», ανέφερε ο Σταύρος Κοντονής.

«Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την Κυβέρνηση (σημ: του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία», είπε ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος εκείνη την περίοδο αντικαταστάθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Μιχάλη Καλογήρου.

«Η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με τους μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και την δίκη για την Χρυσή Αυγή», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.