Κεφαλονιά: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά– Στην παραλία οι τουρίστες (Video)

161

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε περίπου λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου η μεγάλη φωτιά, η οποία μαίνεται σε δύο μέτωπα στην Κεφαλονιά, στα χωριά Βλαχάτα και Λουρδάτα.

Νωρίτερα κάτοικοι και τουρίστες είχαν βγει έντρομοι στους δρόμους, ενώ ο δήμος έδωσε εντολή εκκένωσης ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμμάτων στα Λουρδάτα, όπου η φωτιά πέρασε ανάμεσα από τα σπίτια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου, οι τουρίστες οδηγήθηκαν στην παραλία του χωριού, ενώ υπήρχαν διαθέσιμα και σε ετοιμότητα λεωφορεία σε περίπτωση που κρινόταν απαραίτητη η απομάκρυνσή τους.

Ο δήμαρχος Αργοστολίου βρισκόταν στην περιοχή από την πρώτη στιγμή και ανέφερε πως επρόκειτο για δύο μέτωπα: «Γύρω στις 5:15 τα ξημερώματα ξέσπασε η φωτιά σε δύο μέτωπα σε Βλαχάτα και Λουρδάτα.

»Η πολιτική προστασία του Δήμου Αργοστολίου, έφτασε έγκαιρα στο σημείο, όπως και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επικοινωνήσαμε με τον γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για να στείλουν επιπλέον εναέρια μέσα, καθώς τα Πετζετέλ λόγω του ισχυρού ανέμου δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν. Περίπου 200 τουρίστες τους μεταφέραμε στην παραλία του Λουρδά για μεγαλύτερη ασφάλεια.

»Εκκενώσαμε τα ξενοδοχεία στην περιοχή και τους πήγαμε στην παραλία για να μην κινδυνέψουν και φέραμε και λεωφορεία για να τους μεταφέρουμε αν χρειαστεί εκτός περιοχής. Ευτυχώς γύρω στις 8 το πρωί ο αέρας κόπασε και είχαμε καλύτερα αποτελέσματα».