Κεγκέρογλου για Novartis: «Το ΚΙΝΑΛ εμμένει στην αποκάλυψη της αλήθειας»

166
Κεγκέρογλου: «Η Δημοκρατία κινδυνεύει από εκείνους που θέλουν να ελέγξουν τους Θεσμούς»

«Το Κίνημα Αλλαγής εμμένει στην αποκάλυψη της αλήθειας που αφορά γεγονότα και πρόσωπα για το παραθεσμικό κύκλωμα που λειτούργησε στη Δικαιοσύνη, που αναδείχθηκε με αφορμή την υπόθεση Novartis και τη δίωξη δέκα πολιτικών προσώπων».

Τα παραπάνω τονίζει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά τη σκευωρία Novartis, Βασίλης Κεγκέρογλου, με αφορμή, όπως αναφέρει, «την έντονη "προπαγάνδα" και τα επικοινωνιακά παιχνίδια διάφορων κύκλων».

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνει ότι το ΚΙΝΑΛ επιμένει στην απρόσκοπτη λειτουργία της Προανακριτικής Επιτροπής, πέρα και έξω από συμφέροντα και πολιτικές παρεμβάσεις, απ' όπου κι αν προέρχονται και στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλου σύμφωνα με την εντολή της Βουλής.

Ακόμα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει: «Συνδιαμορφώσαμε την ομόφωνη απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου αυτή:

α) να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τόσο τις αντιρρήσεις των προστατευόμενων μαρτύρων όσο και τις καταθέσεις άλλων μαρτύρων που άπτονται του καθεστώτος προστασίας.

β) να ζητήσει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την παρέμβασή του, ώστε να προσκομιστούν επιτέλους από την κα Τουλουπάκη όλα τα έγγραφα που της ζητούνται εδώ και ένα μήνα και ρίχνουν φως σε κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης, όπως είναι τα αιτήματα της Ελληνικής Δικαιοσύνης προς το FBI καθώς και οι αντίστοιχες απαντήσεις του FBI αλλά και τα στοιχεία για τα 118 εκατ. που προήλθαν από λογαριασμούς της Novartis.

γ) να φροντίσει ώστε να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην Προανακριτική Επιτροπή, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στους νόμους και με τον τρόπο που καταθέτουν στους εισαγγελείς».

«Όλα όσα διαρρέονται και γράφονται σε μερίδα του Τύπου σήμερα και είναι αντίθετα με τα παραπάνω είναι αναληθή, αποτελούν προπαγάνδα και εξυπηρετούν τις πολιτικές σκοπιμότητες όσων τα διοχετεύουν στα μέσα», καταλήγει ο Βασίλης Κεγκέρογλου.